Apple TV met muziek in tvOS.

Nieuwe beta’s voor tvOS 9.2, watchOS 2.2 en El Capitan 10.11.4 verschenen

Apple heeft de eerste beta's voor tvOS 9.2, watchOS 2.2 en El Capitan 10.11.4 uitgebracht. Ontwikkelaars kunnen downloaden vanuit het Apple Developer Center.

Apple TV met muziek in tvOS.
Apple heeft vanavond een flinke reeks beta’s uitgebracht. Terwijl we nog wachten op de publieke beta van iOS 9.3 (meer info volgt) hebben we al wel het volgende voor je in petto:

  • tvOS 9.2 beta 1
  • watchOS 2.2 beta 1
  • OS X El Capitan 10.11.4 beta
  • Xcode 7.3 beta
  • Apple Configurator 2.2 beta

Update 14-01-2016: OS X El Capitan 10.11.4 met ondersteuning voor Live Photos in Berichten en beveiligde notities is nu ook beschikbaar voor publieke testers. Ben je aangemeld bij het publieke beta-programma van Apple, dan vind je de update in de Mac App Store.

tvOS 9.2 beta 1

Apple heeft de eerste beta van tvOS 9.2 voor de nieuwe Apple TV beschikbaar gesteld voor ontwikkelaars. tvOS 9.2 is de tweede grotere update van het nieuwe besturingssysteem tvOS, dat speciaal ontwikkeld is voor de vierde generatie Apple TV.

Dit zijn de nieuwe functies:
Bluetooth-toetsenborden – tvOS 9.2 bevat ondersteuning voor Bluetooth toetsenborden, zodat je eenvoudiger tekst kunt invoeren. Het was voorheen wel mogelijk om Bluetooth-controllers met de Apple TV te koppelen, maar toetsenborden waren nog niet mogelijk. Dit is een grote verbetering, die Apple eigenlijk al vanaf het begin had moeten ondersteunen. Wachtwoorden invoeren is nu een stuk makkelijker.

Podcasts-app – Je kunt nu podcasts luisteren en bekijken via je Apple TV, dankzij de nieuw toegevoegde app.

Folders – Met tvOS 9.2 kun je je apps nu groeperen in folders, net zoals je gewend bent van je iPhone of iPad. Je hoeft dan niet meer door alle icoontjes te bladeren om een specifieke app te zoeken.

MapKit – tvOS 9.2 ondersteunt MapKit, zodat ontwikkelaars allerlei kaarttoepassingen en plattegronden in hun apps kunnen inbouwen.

SiriSiri ondersteunt nu Amerikaans-Spaans (alleen in de VS) en Frans-Canadees (alleen in Canada). Ook is het vanaf nu mogelijk om in de Britse, Australische en Amerikaanse versie van tvOS te kiezen voor Brits Engels, Australisch Engels en Amerikaans Engels.

App Switcher – Het wisselen tussen apps ziet er voortaan anders uit, met een vernieuwde App Switcher.

Apple TV 4 met televisiescherm

De nieuwste beta is te downloaden via het Developer Center van Apple en is alleen beschikbaar voor geregistreerde ontwikkelaars. Om de beta te installeren, moet je deze downloaden via een computer. Je sluit vervolgens de Apple TV aan via een USB-C-naar-USB-A-kabel en installeert deze via iTunes. Zodra de update publiekelijk beschikbaar komt, is deze gewoon via het internet vanuit de instellingen op de Apple TV te downloaden.

watchOS 2.2 beta 1

Apple Watch Sport rood bandjeOok heeft Apple vanavond de eerste beta van watchOS 2.2 beschikbaar gesteld. Deze volgt een maand nadat Apple watchOS 2.1 voor het brede publiek uitbracht. In watchOS 2.2 is het mogelijk om meerdere Apple Watches met de iPhone te koppelen. Daarnaast zijn er kleine andere verbeteringen doorgevoerd.

De beta van watchOS 2.2 beta is te downloaden via de speciale Apple Watch-app op de iPhone. Daarvoor moet wel de nieuwste iOS 9.3 beta geïnstalleerd zijn. Ook moet je Apple Watch tenminste 50% batterijlading hebben, aan de lader hangen en verbonden zijn met de iPhone.

In watchOS 2.1 werden vooral bugfixes doorgevoerd, zoals problemen met de agenda, stroombesparende modus en apps van derde partijen.

OS X El Capitan 10.11.4 beta 1

Het verschijnen van OS X El Capitan 10.11.4 beta 1 is eigenlijk best bijzonder. Vijf dagen geleden bracht Apple namelijk nog een tweede beta uit van OS X El Capitan 10.11.3. Deze nieuwe versie heeft buildnummer 15E27e en is via het Apple Developer Program te downloaden.

iMac OS X El Capitan

Xcode 7.3 beta

In de nieuwste betaversie van Xcode (7.3) heeft Apple verbeterde aanvulling van code toegevoegd. Je hoeft nu minder letters in te tikken om te zien dat je code wordt aangevuld. Zo vind je sneller wat je zoekt. Ook kun je beter zien welke opties er zijn en welke eigenschappen je kunt definiëren.

Heb je een nieuwe Swift-toolchain gedownload van swift.org, dan zal Xcode 7.3 die voortaan ondersteunen. Je kunt ook indexeren, een build maken en debuggen op basis van de tools uit die toolchain, in plaats van Xcode’s standaard tools.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 januari 2016, 19:23
Categorie iOS
Onderwerpen apple tv, tvos

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.