Night Shift iOS 9.3

Eerste beta iOS 9.3 voor iPhone en iPad nu beschikbaar voor ontwikkelaars en publieke testers

Apple heeft vandaag de allereerste beta van iOS 9.3 voor ontwikkelaars vrijgegeven. In de update worden in ieder geval een aantal bugs en problemen opgelost.

iOS 9 met iPhones.
Apple heeft vanavond de allereerste beta van iOS 9.3 beschikbaar gesteld voor ontwikkelaars. iOS 9.3 is de derde grotere aanvullende update van iOS 9 die in september beschikbaar kwam. Het is op dit moment nog niet bekend welke bugs er opgelost zijn en welke nieuwe functies iOS 9.3 kent.

Update 14-01-2016: De eerste beta van iOS 9.3 is nu ook beschikbaar voor publieke testers. Als je je aangemeld hebt bij Apple’s beta-programma, kun je de update nu downloaden. Ook voor ontwikkelaars is er een update verschenen in de vorm van iOS 9.3 beta 1.1 met bugfixes en verbeteringen.

iOS 9.3 releasenotes

iOS 9.3 is pas net door Apple beschikbaar gesteld. Eén van de eerste functies die inmiddels is ontdekt is dat je meerdere Apple Watches kan koppelen met één iPhone. Je hebt hiervoor de eveneens vanavond verschenen eerste beta van watchOS 2.2 nodig.

Daarnaast bevat iOS 9.3 een nieuwe Night Shift (nachtmodus) waarbij het scherm ‘s avonds warmere tinten krijgt. Dit is een alternatief voor de app f.lux, die korte tijd zeer populair was, maar daarna op verzoek van Apple weer offline werd gehaald.

Een derde nieuwe functie heeft te maken met scholen: zij kunnen voortaan iPads met meerdere gebruikersaccounts gebruiken. Ook kunnen ze Apple ID’s maken die door een centrale persoon worden beheerd.

Wil je weten wat er allemaal nieuw is in iOS 9.3? In onderstaand artikel lees je meer over alle nieuwe functies.

iOS 9.3 Beta 1 downloaden

Ontwikkelaars kunnen iOS 9.3 downloaden vanuit Apple’s ontwikkelaarsportaal, waarna de update via iTunes geïnstalleerd kan worden. Ondanks dat dit de eerste beta van iOS 9.3 is, kun je hem ook rechtstreeks over-the-air installeren vanaf je iPhone, iPad of iPod touch. Latere beta-updates worden ook over-the-air aangeboden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 januari 2016, 19:21
Categorie iOS
Onderwerp ios 9

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.