whatsapp-banner

Bellen met WhatsApp: zo ziet het eruit

WhatsApp krijgt op termijn een belfunctie. In screenshots is alvast zichtbaar gemaakt hoe de belfunctie eruit komt te zien.

whatsapp-bannerIn de loop van 2015 gaat het mogelijk worden om te bellen met WhatsApp. In de betaversies van WhatsApp is bellen al langere tijd aanwezig, maar in de normale app is het nog niet geactiveerd. De collega’s van AndroidWorld zochten uit hoe de belfunctie eruit komt te zien.

WhatsApp gaat een belfunctie aanbieden waarmee je via de databundel (3G of 4G) of via het draadloze netwerk (Wi-Fi) kunt bellen. Eventueel kun je bellen via een Bluetooth-headset, waar de Android-versie van de app toestemming voor vraagt. Onderstaande screenshots zijn gebaseerd op de Android-versie van WhatsApp, maar de iOS-versie zal er vergelijkbaar uit zien.

whatsapp-call-1 whatsapp-call-4

De belfunctie van WhatsApp is momenteel enigszins gescheiden van de chatfunctie. Naast het overzichtsscherm met chatgesprekken komt er een apart scherm met eerdere gesprekken. Ook is er de mogelijkheid om eerdere gesprekken terug te luisteren, mits je ze hebt opgenomen. In de chatgesprekken is te zien of je met iemand hebt gebeld en of er gemiste WhatsApp-oproepen zijn.

Meer lezen? Lees ons dossier WhatsApp!

whatsapp-call-2 whatsapp-call-3

Om te bellen ga je het naar het profielscherm van een contactpersoon. Je ziet hier het telefoonnummer staan en de mediabestanden die je eerder met deze persoon hebt uitgewisseld. In de app is een apart informatiescherm over gevoerde telefoongesprekken per contactpersoon opgenomen, maar het is mogelijk dat die informatie uiteindelijk op het normale profielscherm terechtkomt.

Komt er een gesprek binnen, dan neem je het gesprek aan of wijs je het af door te swipen. Eventueel kun je meteen een berichtje terugsturen, om uit te leggen waarom je nu even niet kunt praten.

In 2014 is al meermaals in het nieuws geweest dat er een belfunctie in WhatsApp komt. De laatste berichten vanuit het WhatsApp-hoofdkwartier zelf zijn dat het in de loop van 2015 beschikbaar komt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 december 2014, 18:54
Categorie Apps
Onderwerp whatsapp

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes.

WhatsApp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.