Bellen met Gmail straks ook vanuit Nederland en België

Vanaf binnenkort kun je vanuit Gmail bellen naar mobiele telefoons, heeft Google aangekondigd. De dienst komt in 38 extra talen beschikbaar en is in ieder geval vanuit Nederland en België te gebruiken.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

call phonesGoogle gaat de beldienst Google Voice binnenkort ook in Nederland en België aanbieden. Momenteel kun je via de (Amerikaanse) App Store wel een Google Voice-app op je iPhone installeren, maar daarvoor zul je Amerikaanse contactgegevens moeten hebben. Straks kan het ook gewoon met je Nederlandse contactgegevens. Bellen naar mobiel kost 8 eurocent voor Frankrijk, 2 cent voor India en 11 cent voor Mexico. Bellen met vaste nummers kost 2 cent per minuut voor vaste nummers. In België is het alleen mogelijk om naar mobiele nummers te bellen. In de VS is bellen via Google Voice overigens wél gratis. Wil je vanuit Nederland naar de VS of Canada bellen, dan ben je ook goedkoop uit: slechts 1 cent per minuut.

Er komen versies van Google Voice in 38 talen, al wordt er niet gezegd om welke landen het precies gaat. Het internationaal bellen is mogelijk naar 150 bestemmingen. Verder maakt de blogposting van Google Voice Blog alleen melding van bellen vanuit GMail. Je hebt dus aan een Gmail-account voldoende om te kunnen bellen. Misschien handig als je vanaf je vakantieadres naar de mobiele telefoon van vrienden thuis wilt bellen en je Skype niet ziet zitten?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 augustus 2011, 23:08
Categorie iOS
Onderwerpen e-mail, google

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.