Belkin-audiokabel

Belkin’s nieuwe 3,5mm audiokabel maakt een iPhone-dongle overbodig

Belkin heeft een nieuwe audiokabel uitgebracht, waardoor je geen dongle meer nodig hebt. Het gaat om een 3,5mm naar Lightning-kabel voor de iPhone 7 en nieuwer.

Met Belkin’s nieuwe kabel kun je bijvoorbeeld je iPhone 8 aansluiten op een autoradio. Tot nu toe had je daarvoor de speciale dongle nodig, die Apple nog steeds meelevert in de doos (maar hoe lang nog?). Ook kun je met deze nieuwe kabel je toestel aansluiten op speakers. De kabel kost €30 voor een lengte van 3 voet (90 cm) en €35 voor de langere versie van 6 voet (1,80 meter). Dergelijke kabels van aan A-merk zijn nog nauwelijks in de winkel te vinden, dus Belkin voegt echt iets toe aan het aanbod. Heb je wat meer te besteden, dan zou je ook voor de $70 kostende Lightning-naar-3,5mm-kabel van Master & Dynamic kunnen kijken.

Belkin: 3,5mm naar Lightning

Apple heeft sinds de iPhone 7 de koptelefoonaansluiting afgeschaft. In plaats daarvan moet je via de Lightning-poort luisteren. Dat betekent dus ook dat je gebruik moet maken van speciale oordopjes met Lightning-aansluiting, Bluetooth-oordopjes zoals de AirPods of de dongle. Met deze nieuwe kabel heb je weer wat meer mogelijkheden.

Belkin Lightning-kabel

De kabel geeft volgens de fabrikant hoge resolutie audio-output door digitale signalen om te zetten naar analoog. Belkin maakte al eerder audiokabels, bijvoorbeeld in combinatie met de Charge Rockstar. Belkin-producten hebben een MFi-certificaat en zijn ook geschikt voor oudere iPhones en iPads.

Belkin Lightning-kabel

De 3,5mm audiokabel met Lightning-aansluiting is nu al verkrijgbaar op Belkin.com en de komende weken bij allerlei winkelketens wereldwijd. Belkin is sinds afgelopen maart onderdeel van Foxconn Interconnect Technology, een dochterbedrijf van Foxconn. Apple-gebruikers kennen dit bedrijf vooral als de fabrikant van de iPhone. Door de overname van Belkin kwamen ook de merken Linksys, Wemo en Phyn in handen van Foxconn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 mei 2018, 20:38
Categorie Accessoires
Onderwerpen audio, belkin, kabel

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.