Belkin Boost Up Dual

Apple-leverancier Foxconn neemt Belkin en Linksys over

Dit is een overname die je vast niet zag aankomen: Apple's toeleverancier Foxconn heeft de populaire accessoiremaker Belkin overgenomen voor een bedrag van 866 miljoen dollar. Belkin maakt onder andere draadloze opladers voor de iPhone.

Overname Belkin en Linksys

Belkin werkt de afgelopen tijd nauw samen met Apple als het om iPhone-accessoires gaat. Geen enkele leverancier heeft zoveel iPhone-producten in de Apple Stores liggen: van de Boost Up-lader (€65) tot antireflectiefolie (€20), maar ook USB-docks voor je MacBook en speciale HDMI-kabels voor je Apple TV: Belkin is moeilijk te ontlopen als je accessoires zoekt voor je Apple-producten. De overname zal plaatsvinden door Foxconn Interconnect Technology, een dochterbedrijf van het ‘echte’ Foxconn. Met de overname krijgt het bedrijf ook de merken Linksys en Wemo in handen.

Foxconn en Belkin hebben de overname officieel aangekondigd in een persbericht. De betaling zal in contanten plaatsvinden. Met de overname wil Foxconn het eigen portfolio verrijken met premium consumentenproducten. Ook wil het bedrijf de toetreding tot het smart home-markt versnellen.

Belkin Boost Up-draadloze lader.

Wemo en Phyn

Belkin werd 35 jaar geleden opgericht in Californië en maakte vanaf het begin randapparatuur en accessoires voor computers. Aanvankelijk ging het om USB-hubs, spanningsbeveiliging en kabels. Met de komst van de iPod ging Belkin ook consumenten en lifestyle-producten maken. Door de overname van Linksys in 2013 werd het bedrijf ook fabrikant van netwerk-hardware. Voorheen was Linksys onderdeel van Cisco. Voor smart home-toepassingen werd het merk Wemo bedacht en recent introduceerde het bedrijf nog een nieuw merk: Phyn. Op de CES 2018-beurs in Las Vegas lieten ze eerder dit jaar het eerste product zien: de Phyn Plus. Dit is een watermeter die je met de iPhone kunt bedienen.

Belkin Express Dock

Belkin blijft als merk
Belkin zal als zelfstandig onderdeel onder Foxconn Interconnect Technology komen te hangen. CEO en oprichter Chet Pipkin blijft aan de leiding en zal deel gaan uitmaken van FIT’s managementteam. De overname moet nog wel worden goedgekeurd door Amerikaanse instanties. Dat kan nog wel een probleem vormen, want kortgeleden blokkeerde de VS de overname van Qualcomm door chipmaker Broadcom. Als argument werd gegeven dat de nationale veiligheid op het spel was. Dat zou ook nu kunnen spelen, nu een Amerikaanse fabrikant van populaire netwerkproducten in Aziatische handen valt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 maart 2018, 6:02
Categorieën Accessoires, Achtergrond
Onderwerpen belkin, foxconn

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.