Apple Pay met Apple Watch

Reacties voor: Belfius is eerste Belgische bank met Apple Pay via Bancontact

Ook beschikbaar bij Banx
Goed nieuws voor de Belgen: Belfius biedt nu Apple Pay aan via Bancontact. Daardoor kun je op veel meer plekken betalen met Belfius via Apple Pay. Ook online bank Banx doet mee en ondersteunt nu Apple Pay.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 10 reacties

  1. Ik gebruik al bijna een jaar Apple Pay bij Bancontact via BNP Parisbas Fortis…

  2. @Nelle: Nee, dat is dan misschien wel je Bancontact kaart, die kaart heeft als je goed kijkt ook Visa of Maestro als logo erop.
    De betalingen via Apple Pay verliepen altijd via Visa of Maestro als je Apple Pay gebruikte.
    Als je met je Bancontact kaart in Nederland (of Spanje, bijvoorbeeld) ging betalen dan ging het ook altijd al via Maestro (nu vermoedelijk Visa).

    @Gonny van der Zwaag | iCulture.nl: Er is heel veel verwarring tussen Bancontact en wat dat eigenlijk betekent. Veel mensen beseffen niet dat Belgische betaalkaarten 2 netwerken hebben: Bancontact als primair netwerk, en als dat niet ondersteund wordt, het fallback netwerk – vroeger vaak Maestro, nu Visa (debit).

    Maar uiteindelijk is Bancontact gewoon een Belgisch netwerk net zoals Visa of Mastercard een netwerk is, maar gezien BC enkel in BE werkt hebben die kaarten ook een ander (fallback) netwerk.

  3. Ik betaal al een jaar met KBC kredietkaart en KBC Debitkaart via Apple Watch. Weliswaar zal dit via maestro zijn. Maar dergelijk verhaal is dus geen wereldnieuws. Ze zijn de laatste in de rij in België bij de grote banken….

  4. “In België is Apple Pay momenteel mogelijk bij winkels die Maestro, Mastercard of VISA accepteren. Klanten van BNP Paribas Fortis en KBC kunnen op die manier al een paar jaar gebruik maken van Apple Pay op hun iPhone en Apple Watch.”

    En van ING!

  5. (Red.) Artikel bijgewerkt na ondersteuning van Apple Pay via Bancontact bij Belfius en Banx.

  6. Die publicatie is niet correct. Apple Pay is al heel lang gekoppeld op gewone debit bank kaarten en credit kaarten in België. Het betreft een gewone activatie. Geen Beta of andere.

  7. @Searche: Klopt, maar niet bij Belfius en Banx. Dat is waar het in dit artikel over gaat. Belfius had voorheen alleen Apple Pay bij Mastercard en Visa, nu ook bij Bancontact en Maestro. Zie ook het persbericht van Belfius waar in het artikel naar gelinkt wordt.

  8. Super, nu KBC nog 🙂 Dan kan de portefeuille echt thuis blijven.

  9. Origineel geplaatst door Jan
    Super, nu KBC nog 🙂 Dan kan de portefeuille echt thuis blijven.

    Euh. Dat is toch al even het geval? Ik betaal al maanden nog maar met pay met KBC.
    Momenteel op vakantie en nog niet 1 keer mijn kaart moeten boven halen. Alles via iphone of watch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.