Wi-Fi en Bluetooth worden in iOS 11 Bedieningspaneel niet meer uitgeschakeld

Gebruik je vaak het Bedieningspaneel om Bluetooth en Wi-Fi uit te schakelen? Vanaf iOS 11 worden Wi-Fi en Bluetooth niet meer uitgeschakeld via het Bedieningspaneel, maar wordt alleen de verbinding verbroken.

Bedieningspaneel in iOS 11 met energiebesparing.

Apple heeft de werking van de Wi-Fi- en Bluetooth-knoppen in het Bedieningspaneel in iOS 11 aangepast. Normaal gesproken gebruik je deze knoppen om respectievelijk Wi-Fi en Bluetooth in of uit te schakelen, maar in iOS 11 is dit aangepast. In plaats daarvan verbreek je slechts de verbinding met het verbonden netwerk of apparaat.


Dit is een herpublicatie van afgelopen juni, omdat iOS 11 nu voor iedereen beschikbaar is.

Wi-Fi en Bluetooth in Bedieningspaneel in iOS 11

In iOS 11 gaat het Bedieningspaneel flink op de schop. De hele indeling is aangepast en je kunt nu ook zelf bepaalde onderdelen toevoegen en uitschakelen. Ook kun je op veel knoppen een 3D Touch-achtige actie uitvoeren, waardoor er meer opties beschikbaar komen. Zo pas je bij de zaklamp de helderheid aan en kun je de Woning-knop verder uitklappen om bij je accessoires te komen. Meer over het nieuwe Bedieningspaneel lees je hieronder.

Bekijk ook

Zo werkt het nieuwe Bedieningspaneel in iOS 11

Eén van de grootste vernieuwingen in iOS 11 is het compleet vernieuwde Bedieningspaneel. Zo zijn er nu veel meer knoppen en kun je zelf de indeling aanpassen. Wat er allemaal mogelijk is, lees je hier.

De meeste veranderingen zijn uitermate handig, maar er is één wijziging waar veel gebruikers minder blij mee zijn. De Wi-Fi- en Bluetooth-knoppen gebruik je namelijk niet meer om deze functies uit te schakelen. Zodra je op de Wi-Fi-knop drukt, wordt alleen de verbinding verbroken met het huidige netwerk. Wat de knop in feite doet is de functie Verbind automatisch bij het huidige netwerk uitschakelen. Dat betekent dus dat als je Wi-Fi geheel wil uitschakelen, je genoodzaakt bent om de Instellingen-app te openen en daar handmatig Wi-Fi moet uitzetten.

iOS 11 Bedieningspaneel met knoppen voor Wi-Fi en Bluetooth.

Bij de Bluetooth-knop werkt dit op dezelfde manier. In plaats dat je Bluetooth helemaal uitschakelt, verbreek je alleen de verbinding met het gekoppelde apparaat, zoals een koptelefoon, speaker of autoradio. Dit is dus een significant verschil met hoe de knoppen al sinds de komst van het Bedieningspaneel in iOS 7 werken.

Apple legt uit hoe het nu werkt
Apple heeft in een supportdocument uitgelegd hoe het precies werkt. Als je op de Wi-Fi- en Bluetooth-knop drukt in het Bedieningspaneel, dan blijft de functie beschikbaar voor AirDrop, AirPlay en enkele andere functies.

Om precies te zijn blijven deze functies nog beschikbaar:

  • AirDrop
  • AirPlay
  • Apple Pencil
  • Apple Watch
  • Continuiteit, zoals Handoff
  • Instant Hotspot
  • Locatiediensten

Wi-Fi-netwerken

Bij het uitschakelen van Wi-Fi wordt het automatisch verbinding maken van netwerken uitgeschakeld, totdat je:

  • Je Wi-Fi weer inschakelt in het Bedieningspaneel
  • Je handmatig verbinding maakt met Wi-Fi via de instellingen
  • Je naar een nieuwe locatie gaat
  • Het 5 uur ‘s ochtends lokale tijd is (geen grap)
  • Je het toestel herstart.

Bluetooth-verbindingen

Als Bluetooth is uitgeschakeld, kun je je iOS-apparaat niet meer verbinden met Bluetooth-accessoires totdat:

  • Je Bluetooth weer inschakelt in het Bedieningspaneel
  • Je handmatig verbinding maakt via Instellingen > Bluetooth
  • Het 5:00 uur lokale tijd is
  • Je je toestel herstart

Om Bluetooth volledig uit te schakelen voor alle netwerken en apparaten zul je dus naar Instellingen > Wi-Fi of naar Instellingen > Bluetooth moeten gaan en daar de schakelaar uit zetten.

Wat heeft voor jou de voorkeur? De oude vertrouwde werking in iOS 10 en daarvoor of de nieuwe bediening van iOS 11? Laat het weten in een reactie.

Revisiegeschiedenis:

  • 2017 - 20 september: Artikel geactualiseerd en opnieuw gepubliceerd nu iOS 11 beschikbaar is gekomen.

iOS 11

Lees alles over iOS 11, de grote update die in september 2017 verscheen. Lees hier alles over de vernieuwingen, ontdek onze beste iOS 11 tips en krijg hulp als je problemen hebt bij de installatie. De opvolger is iOS 12 voor iPhone en iPad.

iOS 11

Reacties: 161 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.