Nest beveiligingssysteem

Nest Secure: beveiligingssysteem voor thuis aangekondigd

De Nest Secure is een beveiligingssysteem voor thuis, gemaakt door Nest. Het modulaire systeem gaat 500 dollar kosten.

Nest heeft een beveiligingssysteem voor woonhuizen aangekondigd, dat voor $500 verkrijgbaar zal zijn. Het gaat om een modulair systeem voor het beveiligen van je ramen en deuren. Daarnaast gaf het bedrijf meer details over de slimme deurbel Nest Hello en krijgt de Nest Cam Outdoor ook gezichtsherkenning. Maar een aankondiging over HomeKit was er nog steeds niet.

Nest beveiligingssysteem

Nest Secure beveiligingssysteem

Het nieuwe beveiligingssysteem werd zojuist aangekondigd op een persbijeenkomst en bestaat uit een aantal onderdelen, waaronder een magnetische deursensor. Nest Secure is modulair, maar één apparaat heeft iedereen nodig en dat is de Nest Guard. Dit is een schijfvormig apparaatje met een nummerpad, dat je op de voordeur aanbrengt. Deze communiceert met de Nest Detect, een onderdeel dat je ergens anders in huis kunt plaatsen. Komt iemand het huis binnen zonder de code uit te schakelen, dan gaat er een alarm af en klinkt er een luide sirene. Elke verdachte actie levert een notificatie op je smartphone op.

Nest Detect op het raam

Het in- en uitschakelen doe je via de Nest Secure, die een bewegingssensor bevat. Deze maakt via Wi-Fi verbinding met je netwerk thuis en stuurt vervolgens de informatie door naar je Nest-app op de iPhone. In de Nest-app geef je aan dat je vertrekt, waarna je beperkte tijd hebt om daadwerkelijk de deur uit te gaan. Je kunt hiervoor de code intikken of een NFC-sleutelhanger met de naam Nest Tag ertegenaan houden. Nest levert twee tags mee, die je bijvoorbeeld aan een schoonmaker of aan kinderen kan geven, zodat ze de code niet hoeven te onthouden. Je kunt instellen dat de tags maar op bepaalde momenten te gebruiken zijn.

Nest Detect voor je raam of deur

Nest levert in het pakket ook twee Nest Detect-sensoren mee. Deze kun je op de deuren of ramen bevestigen. Ze werken op batterijen en communiceren via het Weave-netwerk met de Guard. Detect bestaat uit twee onderdelen die afgaan zodra ze van elkaar worden verwijderd, zodat je weet dat er een deur of raam open staat. Er is ook de mogelijkheid om met Quiet Open de deur te openen zonder dat het alarm afgaat, voor als je ‘s ochtends de deur uit wilt en niet meteen het hele alarmsysteem wilt inschakelen.

Nest Detect onderdelen

Vanaf 2018 in Europa
Het starterspakket is door iedereen te installeren, zonder verdere kosten. In de VS gaat Nest ook betaalde toegang tot een meldkamer aanbieden en een mobiele databundel voor het geval je Wi-Fi uitvalt. Vanaf november ligt de Nest Secure in de Amerikaanse winkels. Europa volgt in 2018.

In de VS betaal je $499 voor de Guard, twee Detect-sensoren en twee Tags. Een losse Detect kost $59 en een extra Tag maakt je portemonnee $25 lichter. Heb je een nogal groot huis, dan koop je er de Nest Connect bij, een signaalbooster die zorgt dat Detect-sensoren die aan de andere kant van je landhuis zijn aangebracht nog steeds verbinding kunnen maken met de Guard.

Nest Hello deurbel

Verder kondigde Nest de slimme deurbel Hello aan, die HD-video kan streamen naar je iPhone. Er is ook audio in twee richtingen mogelijk. De Hele heeft een blikveld van 160 graden, zodat je ook kan zien als de bezorger een pakketje op de deurmat heeft gekwakt. De HDR-camera past zich aan verschillende lichtomstandigheden aan en is in verschillende richtingen te plaatsen. Je krijgt een melding en een foto als er iemand bij de deur staat. Gezichtsherkenning zit er ook in, maar dan moet je wel lid zijn van Nest Aware. Met Quick Actions kun je snel reageren op mensen die bij de deur staan. De Hello komt in het eerste kwartaal van 2018 beschikbaar, maar een prijs is nog niet bekendgemaakt.

Nest Cam IQ Outdoor krijgt gezichtsherkenning

Eerder paste Nest de binnenhuiscamera Nest Cam IQ al aan met slimme functies zoals gezichtsherkenning. Nu is ook de versie voor buitenshuis toe aan een update. Met de Nest Cam IQ Outdoor kun je een melding krijgen als er een bekende of onbekende persoon aan de deur staat. De camera krijgt dezelfde chipset en Wi-Fi-functies als de normale versie. Beide modellen kosten rond de €350. Voor de gezichtsherkenning moet je wel weer lid van Nest Aware zijn.

De Nest Cam IQ Outdoor heeft een IP66-rating gekregen (voorheen IP65) en is beter bestand tegen extreem weer. Ook is de speaker “15 keer krachtiger”, aldus de fabrikant. De ophanging is zo gemaakt dat een inbreker het niet zomaar losrukt. Verder gaat Nest er vanuit dat je de kabel nu via een gat in de muur naar binnen laat lopen. Als je de camera hoog genoeg ophangt, hoef je niet meer bang te zijn dat een dief meteen de camera onklaar maakt.

Deze nieuwe camera is vanaf november verkrijgbaar, maar de huidige Nest Cam Outdoor blijft in het assortiment – zonder gezichtsherkenning en zonder de robuustere behuizing.

Nest Cam IQ review: achterkant met speaker

Nest Cam IQ krijgt Google Assistant

De Nest Cam IQ voor binnenshuis krijgt ook iets nieuws. Tijdens de wintermaanden zal ondersteuning voor Google Assistant worden toegevoegd. Je kunt het dan allerlei dingen vragen, net als bij de Google Home. Microfoons en een speaker zaten er al in, dus Nest hoeft geen fysieke aanpassingen te doen. Wel is de speaker minder luid dan die van de Google Home. Muziek afspelen is dan ook niet mogelijk. Wat ook niet mogelijk is, is het bedienen van de camera met spraakinstructies.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 september 2017, 19:43
Categorie Accessoires
Onderwerpen beveiliging, nest

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.