Hoe verandert het iOS 10 Bedieningspaneel als je standaardapps wist?

Wat gebeurt er met het Bedieningspaneel in iOS 10, als je standaardapps zoals de Calculator wist? Je vindt hier het antwoord.

In iOS 10 kun je voor het eerst standaard-apps verwijderen van je homescreen. Maar wat gebeurt er eigenlijk met het Bedieningspaneel (Control Center) als bepaalde apps niet meer aanwezig zijn? Daarop hebben we het antwoord: de bijbehorende knoppen verdwijnen.


Bedieningspaneel zonder Calculator (iCulture)

Opties verdwijnen uit Bedieningspaneel

Het kan daardoor erg leeg worden in je Bedieningspaneel, wat nog maar eens extra benadrukt dat het handiger zou zijn als je alle opties daarin zelf kunt beheren. Het mooist zou zijn als je ook instellingen van third party-apps zou kunnen toevoegen, maar dat is in iOS 10 nog steeds niet mogelijk.

Op de afbeelding hierboven zie je wat er gebeurt als je de Calculator-app in iOS 10 verwijdert. In plaats van vier knoppen staan er dan nog maar drie. Het lijkt misschien alsof er nóg een knop ontbreekt, maar dat is niet zo. De Nachtmodus heeft in iOS 10 een platte balk gekregen en de muziekcontrole staan nu op een apart paneel.

Klik om inhoud van Twitter te tonen.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

Zoals al eerder bekend werd, verwijder je de standaardapps in iOS 10 niet echt, maar worden ze alleen verborgen.

Bekijk ook

Apps worden in iOS 10 niet gewist, maar alleen verborgen

Het verwijderen van apps in iOS 10 werkt anders dan gedacht: de apps worden niet echt gewist, maar worden alleen verborgen gemaakt.

iOS 10

iOS 10 is de grote update voor iPhone en iPad, die in september 2016 verscheen. In dit overzicht lees je meer over de functies, voor welke toestellen de update geschikt is en wat de grootste vernieuwingen waren. De update is opgevolgd door iOS 11.

iOS 10

Reacties: 4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.