Apple Museum: rijtje met iMacs

Pasgeopend Apple Museum Praag toont flinke collectie unieke spullen

Het nieuw geopende Apple Museum Praag laat duizenden producten van Apple zien, maar ook herinneringen aan Steve Jobs. Tijd voor een bezoek?

Na het Drentse Orvelte en het Italiaanse Savona is er nog een derde Apple-museum in Europa. In Praag is het nieuwste Apple-museum geopend waar je Macs, iPhones, iPads en allerlei andere Apple-product vindt uit de periode sinds 1976.


Apple Museum: rijtje met iMacs

Apple Museum Praag: flinke collectie

Het museum is nog maar net open, maar heeft al een indrukwekkende collectie opgebouwd en is gevestigd in een historisch gebouw. Al bij binnenkomt zie je de kleurrijke iMacs die Apple terug op de kaart zetten. Op de ramen vind je ook uitspraken van Steve Jobs en er zijn tijdlijnen waarmee je kunt zien welke iPods en iPhones er in de loop der jaren zijn verschenen.

Apple Museum: weten wat dit cassettebandje is?

Apple Museum: tijdlijn met iPhones en iPads

Apple Museum Praag: de ingang

Er zitten unieke stukken tussen, zoals een Apple Lisa waarvan er maar 100.000 stuks zijn gemaakt. Uiteraard vind je er ook een Apple II, een afdeling met Apple-printers en een uitstalling van iBooks, PowerBooks en MacBooks. Ken je de MacBooks alleen van de zilverkleurige modellen die je in koffietentjes ziet en in Apple Stores ziet, dan kijk je je ogen uit. Er zijn ook onbekende accessoires te zien, zoals een camera gemaakt door Apple.

Apple Museum: diverse producten

Ben je meer geïnteresseerd in Steve Jobs, dan vind je in het museum pagina’s uit zijn jaarboek, voorwerpen uit zijn jeugd en herinneringen uit zijn tijd bij NeXT en Pixar. Het restaurant in het museum serveert raw food, dat bovendien veganistisch is, net zoals Steve Jobs het graag zou eten. Studenten van de Technische Universiteit van Praag hielpen bij het aanleggen van alle technische systemen. Voor 11 euro kun je naar binnen.

Meer info op applemuseum.com.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
21 december 2015 om 21:07
Onderwerp
Categorie
Achtergrond
5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.