Aqara Thermostat E1

Reacties voor: Aqara radiatorknoppen werken met HomeKit en Matter

Aqara komt met de E1 radiatorknoppen, voorzien van kleurenscherm en HomeKit-ondersteuning. Verder werkt het met Zigbee 3.0 en op termijn ook met Matter. Je koopt deze knoppen in een pak van vier stuks voor rond de 200 euro.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 5 reacties

  1. Ik vraag me af wat er naast de knoppen nog gekoppeld moet worden met je CV ketel zoals dat ook bij andere merken is. Daar is vooralsnog geen informatie over.
    De thermostaatknop heeft een bepaalde warmte vraag en dat zal op een of andere manier bij je ketel moeten uitkomen.

  2. Met stadsverwarming is dit dus eenvoudig te doen. De knoppen bepalen namelijk de toevoer van het warme water, komt geen CV ketel bij kijken. De aparte temp meter kan je dan gebruiken om de knop aan te sturen. Ik zeg kom maar op en aansluiten aan Home Assistant. Hoop op een mooi prijsje.

  3. @Mr e: Heb je dan al eens naar de Fritz units gekeken ? werken uitstekend

  4. Origineel geplaatst door Mr e
    Met stadsverwarming is dit dus eenvoudig te doen. De knoppen bepalen namelijk de toevoer van het warme water, komt geen CV ketel bij kijken. De aparte temp meter kan je dan gebruiken om de knop aan te sturen. Ik zeg kom maar op en aansluiten aan Home Assistant. Hoop op een mooi prijsje.

    Ik heb stadsverwarming, maar dit gaat niet werken. Het is juist heel ingewikkeld met stadsverwarming.

    Tado heeft ook zulke knoppen, maar dan in combinatie met een kastje aan je muur. Zoals je deze traditioneel hebt. Deze zet in normale huishoudens de cv aan en de knoppen bepalen dan of een verwarming in een ruime warm wordt of niet. Bij een huis met stadsverwarming heb je een klep die open of dicht moet om er water door te laten stromen. Deze knoppen van Aquara kunnen wel mooi mijn verwarming open draaien, maar zolang die klep dicht blijft komt er geen warm water door.

    Ik probeer al een tijdje te achterhalen of het systeem van Tado gaat werken met de stadsverwarming in mijn huis, maar ik kom hier maar niet achter. Nu zijn de prijzen van een Tado set met een zooi knoppen ook nog eens honderden euro’s duurder geworden tov een half jaar geleden, dus ik ben nog aan het wachten op een alternatief.

    Ik denk alleen dat dit ‘m niet gaat worden. Iemand anders ervaring?

  5. @Ro: ik heb vorige maand Tado aangeschaft. Werkt prima met stadsverwarming met een klep die open en dicht gaat als de Tado wordt aangestuurd. De thermostaatknoppen werken ook goed maar zijn wel prijzig als je het hele huis ermee wilt voorzien. Voor nu alleen de woonkamer en badkamer gedaan. De verwarming in de andere kamers staan meestal toch uit.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.