Reacties voor: Aqara onthult nieuwe M2 HomeKit Hub en andere producten

Tot 100 apparaten aansluiten met Zigbee 3.0
Aqara, het smart home-merk van Xiaomi, heeft een reeks nieuwe producten aangekondigd. Er komt een nieuwe M2 HomeKit Hub, maar er zijn ook nieuwe camera's, deursloten en schakelaars op komst, die later dit jaar in de winkel liggen en met Zigbee 3.0 werken.

Reacties: 8 reacties

  1. Weet iemand of alle zigbee 3.0 apparaten op iedere homekit hub werken? Zodat je eigenlijk nog maar 1 hub/bridge nodig hebt van merk “a” en elke toeters en bellen van merk “b” Merk onafhankelijk dus.
    Of blijft het net als met de vorige versies elk merk een eigen hub/bridge?

  2. Origineel geplaatst door E
    Weet iemand of alle zigbee 3.0 apparaten op iedere homekit hub werken? Zodat je eigenlijk nog maar 1 hub/bridge nodig hebt van merk “a” en elke toeters en bellen van merk “b” Merk onafhankelijk dus.

    Of blijft het net als met de vorige versies elk merk een eigen hub/bridge?

    Als het al kan zit je met het probleem dat de accessoires alleen ge-update kunnen worden middels de bridge van het merk.

  3. Iemand een idee wanneer deze voor de verkoop zijn ?

  4. Zo’n wandschakelaar kost op AliExpress slechts €7. Van andere merken die geschikt zijn voor HomeKit moet je al blij zijn dat ze onder de €60 zijn. Als dit echt goed werkt via HomeKit is het een enorm gat in de markt voor deze prijzen

  5. Het zijn verbazend mooi spullen voor een Chinese fabrikant. Zeker voor deze prijzen. Maar het blijft Chinees. Ik ben toch een beetje wantrouwig om dit in mijn systeem te plaatsen. Iemand ervaringen?

    Zit er al een tijdje tegen aan te hikken om de wall switch via een eigen zigbee hub te koppellen aan mijn Hue lampen. Wil eigenlijk de Chinese hub niet in mijn netwerk hebben hangen.

  6. @Erwin: het is zeker aanbevolen om de internettoegang voor de hun te blokkeren.

  7. Wat is het grote verschil met deze gateway en de Homey?

  8. @Erwin: ik heb dezelfde twijfel. M’n Xiaomi stofzuigrobot heb ik daarom voor de zekerheid in m’n gastnetwerk gehangen. Dan kan die in ieder geval niet m’n WiFi-verkeer sniffen.
    Xiaomi zal nog wel betrouwbaar zijn, maar vaak komen pakketjes van Aliexpress in vage zelfgefabriceerde verpakkingen. Niks verzegeld. Aliexpress is immers niks meer dan een Chinese bol.com; een marktplaats voor andere verkopers. En het is lastig te controleren wat derde partijen (of De Partij) achteraf nog in je apparaatje heeft zit solderen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.