Apple’s iPhone-event 10 september 2013: het complete overzicht

Alle aankondigingen van Apple op 10 september, overzichtelijk bij elkaar. Van iPhone 5S tot iPhone 5C en van AppleCare+ tot iOS 7.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

iPhone 5s stapel
Apple kondigde 10 september nieuwe iPhones aan. De iPhone 5s wordt het nieuwe topmodel en de iPhone 5c is bedoeld voor als budgettoestel. Hoewel… er hangt toch een behoorlijk prijskaartje aan. Alle aankondigingen van vandaag vind je overzichtelijk bij elkaar in ons overzicht.

Apple kondigt iPhone 5s aan

apple iphone 5S drie kleurenDe iPhone 5s komt op 20 september in de VS, Duitsland, Frankrijk en enkele andere landen. Nederland en België volgen later. De iPhone 5s zal vanaf €699 te koop zijn in drie kleuren: zilver, spacegrijs en goud. De iPhone 5s heeft een dubbele ledflitser, een vingerafdrukscanner (Touch ID) en een 64-bits A7-chip. Apple is daarmee de eerste smartphonefabrikant die een toestel met 64-bits processor uitbrengt. De iPhone 5s is geschikt voor alle Nederlandse en Belgische 4G-netwerken en er is optioneel een lederen hoesje van €39. Er zitten diverse nieuwe camerafuncties in. De Touch ID vingerscanner is geschikt om bijv. apps te kopen.

Meer info: Aankondiging iPhone 5S

Apple kondigt iPhone 5c aan

iPhone 5c 3xDe iPhone 5C wordt het budgettoestel van Apple. Als los toestel is de prijs nog behoorlijk, maar bij een abonnement krijg je de iPhone 5c voor weinig. De iPhone 5c heeft een behuizing van staal, omkleed met polycarbonaat en is verkrijgbaar in de kleuren geel, wit, roze, groen en blauw. Het toestel heeft een 4-inch scherm en een Lightning-connector. De iPhone 5c is verkrijgbaar met 16 en 32GB opslag vanaf €599. Op 20 september gaat de iPhone 5c in de verkoop in de VS, Duitsland, Frankrijk en andere landen.

Meer info: Aankondiging iPhone 5c

iOS 7 vanaf 18 september

iOS 7 komt in september 2013iOS 7 komt op 18 september beschikbaar voor het grote publiek. De update is geschikt vanaf de iPhone 4, iPod touch 5e generatie, iPad 2 en iPad mini. Groter veranderingen werden niet meer aangekondigd. Wel werd bij de presentatie van de hierboven genoemde iPhone 5s duidelijk dat iOS 7 al is aangepast voor 64-bits processoren. iOS 7 is een gratis update die je via iTunes of draadloos kunt installeren. Verbeteringen zoals Control Center (Bedieningspaneel) kwamen in de presentatie nog eens voorbij.

Meer info: iOS 7 vanaf 18 september

iOS 7 Golden Master nu te downloaden

iPhone 5S bovenkantOntwikkelaars kunnen alvast beginnen met het downloaden van de Golden Master van iOS 7. Dit is de laatste versie van iOS 7 die aan ontwikkelaars ter beschikking wordt gesteld, voordat de definitieve versie op 18 september uit komt. Tegelijk is er ook een Golden Master-versie van Xcode beschikbaar gesteld. Apple riep bovendien ontwikkelaars op om apps voor iOS 7 in te dienen. Ontwikkelaars kunnen alvast bezig gaan met het maken van apps die geschikt zijn voor de 64-bits processor van de iPhone 5S.

Meer info: Apple stelt iOS 7 GM beschikbaar

AppleCare+ ook in Europa

AppleCare+Vanaf nu is AppleCare+ ook in Nederland en België verkrijgbaar. Voor de iPhone en iPad betaal je 99 euro. Je krijgt dan een verzekeringspakket waarmee je iPhone maximaal twee keer gerepareerd kan worden. Bij elke reparatie geldt een eigen risico van 69 euro. De normale AppleCare was al in Nederland verkrijgbaar, waarmee je je garantie met een extra jaar kunt verlengen. De reparaties staan los van Nederlandse garantiebepalingen.

Meer info: AppleCare+ in Nederland en België

iWork-apps gratis bij nieuwe iPhones

iwork voor icloudGoed nieuws voor mensen die nog geen iWork-apps voor iOS hadden gekocht. Je krijgt de iWork-apps Keynote, Pages, Numbers en trouwens ook iMovie en iPhoto gratis bij een nieuwe iPhone of iPad. Nu moet je er nog €4,49 of €8,99 voor betalen. Met Keynote, Pages en Numbers kun je presentaties, spreadsheets en tekstdocumenten maken. iMovie en iPhoto zijn gericht op video’s en foto’s.

Meer info: iWork-apps gratis bij nieuwe iPhones

iPhone 5 niet langer verkrijgbaar

iPhone 5s stapelDe iPhone 5 zal straks niet langer in het assortiment van Apple zitten. Daarmee wijkt Apple af van een lange traditie. Voorheen bleef het oude model nog een jaar lang op de markt. In plaats daarvan brengt Apple nu twee nieuwe iPhones uit (de iPhone 5s en iPhone 5c) en verdwijnt de iPhone 5 uit de winkels. De iPhone 4S 8GB wordt het nieuwe instapmodel.

Meer info: iPhone 5 uit assortiment

iPod touch vijfde generatie ook in spacegrijs verkrijgbaar

iPod touch donkergrijsNiet alleen de nieuwe iPhone 5S kreeg een speciale grijstint: Apple bleek kort na het iPhone-evenement ook de iPod touch vijfde generatie in de kleur spacegrijs te verkopen. Het gaat hierbij enkel om de iPod touch 32GB en iPod touch 64GB. Het 16GB-model is alleen nog in het zilvergrijs te bestellen. Overigens is de kleur ook het enige dat Apple aan de iPod touch veranderde: de specificaties bleven na de iPhone-presentatie verder onveranderd.

Meer info: iPod touch vijfde generatie voortaan ook in spacegrijs verkrijgbaar

Video van iPhone-evenement nu online

iPhone 5C bannerWil je alle aankondigingen nog eens rustig zelf bekijken, dan heb je nu de mogelijkheid om dat te doen. De ruim 1 uur durende presentatie gaat vooral over de toestellen, maar wil je bijvoorbeeld zien hoe de nieuwe camerafuncties werken of hoe de vingerafdrukscanner Touch ID te gebruiken is, dan legt de video dat beter uit dan wij in duizend woorden kunnen doen. Plus natuurlijk de inmiddels legendarische en regelmatig geparodieerde optredens van Jonathan Ive.

Meer info: Video van iPhone-evenement nu online

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.