apple-zomerkamp-kinderen

Apple Zomerkamp gestart: allerlei activiteiten voor jonge Apple-fans

Apple organiseert weer Zomerkamp, waarbij kinderen leren om een film of een interactief boek te maken. Lekker creatief doen in de zomervakantie!

Als de zomervakantie in volle gang is, is het ook weer tijd voor Apple’s Zomerkamp. Kinderen tussen de 6 en 13 jaar kunnen in de Apple Store leren hoe ze een film uitwerken via een storyboard, hoe ze moeten filmen en een soundtrack maken. Kinderen gaan aan de slag met interactieve boeken, inclusief illustraties en geluidseffecten. De inschrijving is gestart!


apple-zomerkamp-kinderen

Workshop film of boek maken

Apple Zomerkamp bestaat uit workshops die kinderen in de Apple Store Amsterdam, Den Haag of Haarlem gaan uitvoeren. Er zijn twee workshops:

  • Verhalen in beeld en geluid met iMovie
  • Interactief verhalen vertellen met iBooks

Voor beide workshops moet je je vooraf aanmelden. Elke Zomerkamp-workshop wordt afgesloten met een presentatie, waar kinderen laten zien wat ze hebben gemaakt. Zo weet je als ouder meteen of je de nieuwe Spielberg of een Mulisch in de dop thuis hebt zitten. De workshops vinden steeds plaats van 11:00 tot 12:30 uur, dus je hebt als ouder alle tijd om even te gaan shoppen. Let wel op dat je kind in de juiste groep terechtkomt, want er zijn aparte sessies voor groep 3, 4, 7, 8, 11 en 12. Deelname is gratis.

Met de hele klas naar de Apple Store

apple-zomerkamp-kidsHet is trouwens ook mogelijk om met de hele schoolklas naar de Apple Store te gaan. Leerkrachten kunnen de klas daarvoor aanmelden. Er is keuze uit meerdere programma’s. Is je eerdere poging om op Windows-computers iets te maken mislukt? Dan kun je ook je bestaande project meenemen en laten medewerkers van de Apple Store zien hoe het met Apple-spullen allemaal véél makkelijker gaat. Voor activiteiten met de hele klas zul je wel even moeten wachten tot de zomervakantie weer voorbij is.

Wie niet meer zo jong is, kan de 1 uur durende workshops voor volwassenen volgen, die ook in de Apple Store worden georganiseerd.

Meer info: Apple’s jeugdprogramma’s

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
30 juni 2015 om 9:05
Onderwerpen
,
Categorie
Apple
3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.