‘Apple schakelt Wistron in voor productie iPhone 5se’

Apple zou met leverancier Wistron samenwerken om een deel van de iPhone 5se-productie op zich te nemen. Hierdoor wordt Apple minder afhankelijk van Foxconn. Wistron kan zo uitgroeien tot een belangrijke iPhone-leverancier.

iphone-5se-rosegoud

Apple zou de handen ineen geslagen hebben met leverancier Wistron om de productie van de iPhone 5se op zich te nemen. De samenwerking met Wistron moet ervoor zorgen dat Apple minder afhankelijk wordt van huidige leverancier Foxconn. Wistron maakt onder meer smartphones voor Nokia en BlackBerry, maar produceerde ook al eens eerder voor Apple.

Digitimes schrijft op basis van anonieme bronnen dat Wistron vorig jaar al werd ingeschakeld door Apple om het touchpaneel van de iPhone te lamineren. Ook zou Wistron in 2013 bijgesprongen zijn om de iPad te produceren. Die samenwerking is blijkbaar goed bevallen, want Apple heeft Wistron nu een klein deel van de orders gegeven voor de 4-inch iPhone 5se.

Apple wil Wistron langzaam maar zeker uit laten groeien tot de volgende grote iPhone productiefabriek.

iPhone 5se geproduceerd door Wistron en Foxconn

Het grootste deel van de iPhone 5se-orders is dus nog steeds voor Foxconn, maar door in Wistron te investeren kan Apple de risico’s spreiden. Door iPhones voortaan door twee leveranciers te laten maken wordt Apple automatisch minder afhankelijk van één leverancier.

Naar verwachting krijgen we de iPhone 5se samen met de iPad Air 3 op 15 maart te zien tijdens een keynote van Apple. Daarna gaan ze op 18 maart in de verkoop. De productie van de iPhone 5se zou al in januari begonnen zijn en is voornamelijk bedoeld voor mensen die momenteel nog een oudere iPhone gebruiken en toch willen overstappen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 februari 2016, 13:20
Categorie Geruchten
Onderwerpen iPhone SE, productie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.