KLM-app op iPhone en Apple Watch

KLM-app heeft vernieuwd design en biedt reisinspiratie op de iPad

De KLM-app voor de iPhone is onder handen genomen, zodat het design beter past bij de huisstijl van de Nederlandse vliegtuigmaatschappij. Bovendien is de app universeel, waardoor er nu ook een iPad-versie beschikbaar is.
Benjamin Kuijten - · Laatst bijgewerkt:

KLM-app op iPhone en Apple Watch

Het is nog niet zo lang geleden dat de KLM haar iOS-app volledig op de schop gedaan heeft. De hevig verouderde app werd vorig jaar zomer compleet vernieuwd met een fris design. Blijkbaar was KLM toch niet helemaal tevreden, want nog geen jaar later is het design wederom op de schop gegaan. Voor mensen met een iPad is er bovendien groot nieuws: de smartphone-app van KLM is universeel geworden, waardoor hij ook geoptimaliseerd is voor de iPad.

Update 22 februari: KLM maakt zelf bekend dat nu ook Uber en AirBnB opgenomen zijn in de app.

Wederom nieuw design voor KLM-app

De designveranderingen die KLM deze keer doorgevoerd heeft, zijn echter niet zo drastisch als die van een jaar geleden. Toen werd het verouderde design met een enkel menu ingeruild voor een hamburgermenu, waarbij het lichte kleurgebruik ingewisseld werd voor een donkerdere look en feel. Nu heeft de KLM zich weer bedacht, want versie 7 grijpt weer terug naar het witte design. Qua navigatie is de app niet aangepast, waardoor je qua nieuwe functies niet veel hoeft te verwachten.

KLM-app op de iPhone met nieuw wit design. Een reis boeken met KLM op de iPhone.

Reisinspiratie opdoen op de iPad-app van KLM

De grootste vernieuwing zit hem dan ook in het feit dat de app universeel geworden is. KLM-reizigers met een iPad konden wel al terecht bij de aparte KLM-app voor iPad (link), maar die app hoef je nu niet meer te gebruiken. Op de nieuwe iPad-app wordt gebruikgemaakt van grote foto’s en afbeeldingen die het echte vakantiegevoel met zich meebrengen. De app is echter meer dan een tool om je vakantie te boeken en in te zien, want je kunt er ook inspiratie in op doen dankzij de Reisinspiratie-functie.

KLM reisinspiratie

Ook in de iPad-app kun je inloggen met je bestaande KLM-account, zodat je recente boekingen kunt bekijken en instapkaarten kunt ophalen. Met het universeel worden van de standaard KLM-app, heeft KLM besloten om de oude iPad-app niet meer in de lucht te houden. Wil je dus een vlucht boeken via je iPad, dan moet je voortaan bij de gewone app zijn.

KLM vernieuwde app op de iPad

Verder heeft KLM nog enkele andere kleine wijzigingen aangebracht. Zo is het reisoverzicht volgens de vliegtuigmaatschappij verbeterd en is er voor frequente vliegers een apart Flying Blue-gedeelte. Ook het inchecken moet eenvoudiger worden, doordat de gegevens van tevoren ingevuld worden. De Apple Watch-app heeft KLM helaas nog niet aangepast voor watchOS 2, waardoor de app voor de smartwatch nog geen hoogvlieger is.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 februari 2016, 14:33
Categorie Apps
Onderwerpen klm, reizen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.