Apple schakelt extra fabrikanten in voor iPhone- en iPad-productie

Apple gaat extra productiepartners inschakelen voor de iPhone en iPad mini. Wistron en Compal Communications zullen de iPhone 5c en iPad mini gaan maken.

iPhone-5c-ManufacturingApple schakelt nieuwe productiepartners in om iPhones en iPads te bouwen. Dit moet een oplossing vormen voor de aanhoudende tekorten bij de iPhone 5s en de toekomstige tekorten bij de iPad mini Retina. Dat schrijft de Wall Street Journal. Apple zal de Taiwanese bedrijven Wistron en Compal Communications laten bijspringen om de productie op te voeren: Wiston voor de productie van iPhones en Compal voor de iPad mini.

Hoewel er voldoende voorraad van de iPhone 5c lijkt te zijn, gaat Wistron zich in eerste instantie toeleggen op de productie van de iPhone 5c. Het uitbesteden van de iPhone 5c-productie aan een ander bedrijf maakt de handen vrij voor het oplossen van de tekorten bij de iPhone 5s. Tegelijk heeft Apple de bestellingen van de iPhone 5s bij Foxconn opgevoerd, omdat de vraag hoger is dan verwacht, aldus een hooggeplaatste medewerker bij Foxconn’s moederbedrijf Hon Hai. Maar het kost tijd om de productiecapaciteit op te voeren en Apple kan niet zo makkelijk andere assemblagepartners vinden om aan de acute vraag te voldoen. Of het allemaal gaat lukken voor de feestdagen, is nog maar de vraag. Naast Foxconn is ook Pegatron betrokken bij de productie van de iPhone 5s. Foxconn is bang om de capaciteit alleen voor de iPhone uit te breiden, omdat ze daarmee afhankelijker worden van Apple. Tim Cook bracht vorig jaar een bezoek aan Foxconn na aanhoudende geruchten over slechte werkomstandigheden.

apple-tim-cook-foxconn

Wistron maakt momenteel smartphones voor Nokia en BlackBerry. De werkzaamheden voor Apple gaan dit jaar al van start. Compal Communications maakt tablets voor Lenovo en smartphones voor Nokia en Sony. Compal heeft al een fabriek gereserveerd voor de productie van iPhones in China, maar zal pas volgend jaar bijspringen bij de productie van iPads. Het is onduidelijk of het daarbij gaat om de eerste generatie iPad mini (die nog steeds op de markt blijft) of de nieuwe iPad mini Retina.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 november 2013, 16:49
Categorie Apple
Onderwerpen foxconn, pegatron, productie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.