Apple wil prijs van tv-shows in iTunes verlagen naar 1 dollar

Apple zou van plan zijn om de prijs van tv-shows in iTunes te verlagen van $1,99 naar $0,99. Maar de tv-netwerken zitten er nog niet op te wachten.

tv-showsAls je een seizoen lang via iTunes naar The Office wil kijken, kost je dat $60. De dvd kost maar de helft en als je toevallig niet in de VS woont kun je helemaal geen gebruik maken van het ‘genereuze’ aanbod. De geruchten gaan nu, dat Apple van plan is om daar iets aan te doen. Een bron van de Financial Times zou hebben gezegd dat Apple de prijs van tv-shows wil verlagen naar 1 dollar per aflevering. Volgens Apple levert een prijsverlaging betere verkoopcijfers op, waardoor ze uiteindelijk geen geld verliezen. Daarvoor moeten wel de Amerikaanse tv-netwerken meewerken, die verantwoordelijk zijn voor de hoge prijsstelling. De Financial Times denkt dat de prijsverlaging onderdeel is van een groter plan, gericht op de Apple Tablet.

De netwerken zijn echter net als voorheen de muziekindustrie, niet geneigd om de prijzen te verlagen naar 99 cent. Bij muziek zorgde deze eenheidsprijs voor meer verkochte nummers, maar het zorgde er tegelijk voor dat er minder albums werden verkocht. Momenteel is de prijs van tv-shows nog $1,99. Zelf maakt Apple geen cijfers bekend over het succes van de tv-series, maar analisten denken dat ze slechts een kleine bijdrage leverden aan de $2 miljard omzet in 2009. Tot nu toe leek het bij de gesprekken die Apple voerde over content voor de tablet, dat het vooral om uitgevers van boeken en tijdschriften ging. Apple heeft ook een idee om samen met News Corp, Time Warner, Viacom, Disney en CBSwitch een goedkoop video-abonnement te lanceren van $30 per maand, waarbij je hoogtepunten van tv kunt bekijken. Ook dat idee viel niet overal in goede aarde, omdat het een concurrent is voor andere diensten voor betaaltelevisie.

Voor Nederlandse gebruikers zal het slagen of mislukken van de tv-deals niet veel gevolgen hebben, want Apple verkoopt in de Nederlandse iTunes Store nog steeds geen tv-shows.

Via: Financial Times

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 januari 2010, 16:04
Categorieën Diensten, Mac & macOS
Onderwerpen apple, itunes, televisie

iTunes

Lees alles over iTunes, de software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven?

iTunes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.