Apple wil previews in iTunes verlengen naar 90 seconden

Apple wil de previews voor muzieknummers verlengen van 30 naar 90 seconden. De muzieklabels moeten akkoord gaan of hun content weghalen.

itunes logoApple heeft muziekmaatschappijen op de hoogte gebracht, dat ze de duur van previews in de iTunes Store willen verlengen. Nu kun je nog 30 seconden naar een muzieknummer luisteren, maar dat moet straks 90 seconden worden voor muzieknummers die minimaal 2 minuten en 30 seconden lang zijn. Voor kortere nummers geldt dan nog steeds de standaard previewlengte van 30 seconden. Het gaat vooralsnog om een maatregel die voor de Verenigde Staten geldt. Als reden geeft Apple, dat een langere preview tot meer verkopen zal leiden.

We are pleased to let you know that we are preparing to increase the length of music previews from 30 seconds to 90 seconds on the iTunes Store in the United States. We believe that giving potential customers more time to listen to your music will lead to more purchases.

Door de muziek in de iTunes Store aan te blijven bieden, gaan de muziekmaatschappijen impliciet akkoord met de nieuwe voorwaarden. Muzieklabels die de langere previews niet zien zitten, moeten hun muziek uit de iTunes Store halen. Al in augustus bleek via CNET dat Apple bezig was om wijzigingen door te voeren. Op Apple’s iPod-evenement werd er echter niets over gezet. De vertraging bleek te maken te hebben met licentieproblemen.

itunes previews

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 november 2010, 12:01
Categorieën Apps, Diensten, Mac & macOS
Onderwerpen itunes, muziek

iTunes

Lees alles over iTunes, de software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven?

iTunes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.