Apple wil handelsmerk op Noteworthy-lettertype in iOS 4.x

Apple heeft in Europa het handelsmerk aangevraagd voor de term Noteworthy. Het blijkt te gaan om een lettertype dat sinds iOS 4.x op de iPhone wordt gebruikt.

noteworthyApple heeft in Europa het handelsmerk aangevraagd voor de term ‘Noteworthy’. Toen het nieuws vannacht naar buiten kwam, ontstond de indruk dat het iets met optische karakterherkenning (OCR) te maken zou hebben en er werd zelfs gesproken over een soort scanner, die in het scherm van de iPhone kan worden geïntegreerd. Of een app, waarmee je foto’s of documenten kunt scannen. De gekozen categorie (‘computer software’) en de brede reeks van termen die in de aanvraag wordt genoemd (‘tablet computers, faxes, electronic mail, electronic communication equipment, typefaces’) lokten dan ook mooie speculaties uit.


Maar inmiddels lijkt het te gaan om een lettertype dat sinds iOS 4.x is ingevoerd. Naast het lettertype Marker Felt kun je in de instellingen van de Notitie-app op je iPhone ook kiezen voor Helvetica en Noteworthy. Apple deed de oorspronkelijke handelsmerkaanvraag redelijk recent, in november 2010. Dat deden ze in Jamaica, wellicht om niet teveel aandacht te trekken voordat de aanvraag in de VS en Europa zou worden gedaan. Patently Apple, die de handelsmerkaanvraag ontdekte, beschouwt het als een ‘blind handelsmerk’, wat de deur openhoudt voor andere opties. Maar vooralsnog lijkt het alleen om een lettertype te gaan.

Wie de aanvraag wil nalezen: European Trademark No. 009969726 heeft de naam Noteworthy en werd ingediend op 5 mei 2011.

noteworthy aanvraag

Reacties: 4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.