‘Apple werkt aan 42-inch en 50-inch televisie-modellen’

Apple zou werken aan 42- en 50-inch versies van de Apple-televisie. Dat zegt USA Today, die bovendien Steve Wozniak interviewde. Woz denkt dat een Apple-televisie prima aansluit op de producten die Apple al maakt.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

apple itvVolgens rapporten is Apple druk bezig met het ontwikkelen van twee modellen van de Apple-televisie, die misschien wel iTV gaan heten. Eerder werd gesproken over schermdiameters van 32- en 37-inch, wat voor huidige begrippen aan de kleine kant is. De veelgelezen Amerikaanse krant USA Today citeert nu een anonieme voormalige Apple-medewerker, die zegt dat er aan een 42-inch en 50-inch model wordt gewerkt. De bron bevestigde verder een aantal details die eerder waren genoemd, zoals bediening met Siri, ondersteuning voor iOS-apps, AirPlay, iCloud en iTunes-integratie.

Eerder vandaag was er het gerucht dat Apple en Google aan het bieden zijn op de tv-rechten voor Engels voetbal van de Premier League. Dit gerucht kwam van Daily Mail, een Britse krant gespecialiseerd in schandaalnieuws. Volgens USA Today zijn er gesprekken met content-aanbieders gaande, maar zijn die op vertraging gestuit omdat de partijen het niet met elkaar eens kunnen worden. Om van de Apple-televisie een succes te maken zouden er topshows aangeboden moeten worden. Apple-medeoprichter Steve Wozniak wilde er ook wel iets over kwijt, tegenover USA Today. “Ik verwacht dat Apple een poging gaat doen, omdat ik verwacht dat de woonkamer het centrum voor gezinsvermaak blijft en dat raakt alle gebieden van de consumentenproducten die Apple al maakt”. Eerder werd onder andere gezegd dat de Apple-televisie net als de iPhone en iPad zou werken met een speciale chip, bijvoorbeeld de A6- of A7-chip van Apple zelf.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 januari 2012, 15:38
Categorie iDevices
Onderwerpen apple, televisie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.