Gerucht: ‘Apple begint productie tv-toestellen in eerste kwartaal 2012’

Apple zou zijn begonnen met voorbereiding voor de productie van een Apple-televisie. Het apparaat zou in het eerste kwartaal geproduceerd moeten worden, waarbij een lancering in Q2 of Q3 is voorzien.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

apple-tv-logoVolgens bronnen in het Verre Oosten is Apple begonnen met het informeren van toeleveranciers over de Apple-televisie. De productie zal in het eerste kwartaal van 2012 van start gaan, waarbij een lancering in het tweede of derde kwartaal is voorzien. Dat schrijft Digitimes op basis van bronnen uit de industrie. Samsung Electronics zou gevraagd zijn om chips te produceren voor de televisie, terwijl Sharp gaat zorgen voor het produceren en leveren van schermen. Het lijkt erop dat Apple in eerste instantie wil focussen op televisies van 32 en 37 inch.


Bij deze televisies heb je geen settopbox meer nodig en wordt ook de Apple TV overbodig. Alle technologie is al in de televisie zelf aanwezig. Digitimes speculeert dat Apple in 2012 nog een nieuwe Apple TV gaat uitbrengen, waarbij het huidige model (van 119 euro) in de uitverkoop gaat. Al sinds 2007 wordt er gesproken over een Apple-televisie. De geruchten staken opnieuw in hevige vorm hun kop op, toen Apple-oprichter Steve Jobs in zijn biografie meldde” “I finally cracked it”. Hij doelde daarmee op een makkelijke manier om televisies te bedienen, waarmee hij waarschijnlijk de spraakbediening van Siri voor ogen had.

Gisteren publiceerden we op iPhoneclub nog een instructie om je Apple TV aan de praat te krijgen: Apple TV gekocht, wat nu?

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. De Apple TV is een woninghub voor HomeKit en wordt geleverd met de Siri Remote. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2022. Voor de beste prijzen lees je ons artikel over een Apple TV kopen.

Apple TV

Reacties: 16 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.