iBike Powerhouse maakt van je iPhone een uitgebreide fietscomputer

De iBike Powerhouse is een iPhone-beschermcase die je aan je iPhone bevestigt. Door vervolgens contact te maken met verschillende sensoren houdt een app je fietsprestaties bij.

iBike PowerhouseDat de iPhone zich goed leent als hulpmiddel bij het sporten bewezen apps zoals Runkeeper eerder al. Wil je echter alle functies van een fietscomputer benutten, dan kan kan de iPhone met zijn gps en internetverbinding niet aan je hoge eisen voldoen. De iBike Powerhouse lost dit probleem op door je iPhone met verschillende sensoren verspreid over je fiets te laten communiceren. Tijdens het fietsen zit hij veilig opgeborgen in een schokvrije en waterdichte beschermcase.

De iBike Powerhouse bestaat behalve uit een beschermcase en -houder ook uit verschillende sensoren die jouw fietsprestaties bijhouden. Al deze informatie wordt verzonden naar een bijbehorende iPhone-app, die dit vervolgens toont op het scherm. De app heeft een aantal trainingsschema’s, zowel voor fietsers die net beginnen als geharde professionals.

Dit is niet de eerste iPhone-fietscomputer van iBike: ze brachten eerder nog de vergelijkbare iDash-serie uit. De iBike Powerhouse moet zich vooral tekenen door de mogelijkheid om op basis van je prestaties je trainingsschema aan te passen.

Het iPhone-accessoire zal officieel onthuld worden tijdens CES in Las Vegas, tussen 10 en 13 januari. Hij zal uiteindelijk verkocht worden voor 269 dollar. Waar hij in Nederland verkrijgbaar zal zijn is nog niet duidelijk; wij vermoeden dat je de iBike Powerhouse in ieder geval kunt bestellen via de website van iBike.

Bron: Engadget

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 januari 2012, 7:26
Categorie Accessoires
Onderwerp fietsen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.