platina-apple-watch

‘Apple overweegt duurdere Apple Watch van platina’

Apple overweegt een Apple Watch van platina te maken, die nog duurder is dan de gouden Apple Watch.

Apple onderzoekt plannen om een extreem dure Apple Watch te maken, gemaakt van platina. Dat zeggen bronnen van de Wall Street Journal, die niet met naam genoemd worden. Dure horloges van platina kosten ongeveer drie keer zoveel als exemplaren van goud. De kans is echter klein dat Apple deze superdure Apple Watch tijdens het evenement op 9 maart ook meteen gaat aankondigen.

platina-apple-watch

Duurder dan goud

We zijn vanavond dan ook vooral benieuwd welke prijs Apple van plan is te gaan vragen voor het gouden model. Tim Cook en Jony Ive hebben in interviews meermaals verteld dat de gouden Apple Watch Edition krasbestendiger is dan normaal 18-karaat goud. Het materiaal zou tweemaal zo hard zijn. Hoe dit kan, is te lezen in een artikel dat we dit weekend publiceerden: Hoe echt is het goud van de gouden Apple Watch?

Apple bespaart materiaal (en geld) door minder goud in het materiaal te verwerken. 18-karaat goud bestaat niet voor 100% uit goud, maar slechts 75% van het gewicht bestaat uit goud. De overige 25% bestaat meestal uit andere metalen, zoals zilver, palladium of koper. Apple heeft er echter voor gekozen om een mix te maken met keramische deeltjes, om volume te creëren. Omdat er bij goud alleen wordt gekeken naar gewicht en niet naar volume, kan Apple een horloge maken dat slechts eenderde van het normale volume aan goud bevat en toch nog steeds als 18-karaat goud mag worden verkocht.

Platina is puurder en duurder

Bij platina kan Apple deze mengtruc minder makkelijk toepassen. In tegenstelling tot goud, is het bij platina gebruikelijker om bijna het pure materiaal te gebruiken. Het gaat dan om 95% puurheid. Ook heeft platina een hoge dichtheid, zodat een platina ring zwaarder aanvoelt dan een soortgelijke ring van 18-karaat goud. Nog wat andere voordelen: het is erg slijtagebestendig en heeft geen beschermlaagje van rhodium nodig. Bij nieuwe gouden sieraden wordt zo’n beschermlaagje aangebracht om te zorgen dat het materiaal witter eruit ziet. Platina is van nature erg wit.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 maart 2015, 13:00
Categorie Geruchten
Onderwerp apple watch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.