Curves screenshot

Versla je vrienden door lijnen te trekken in iPad-game Curves

Curves is een game voor je iPad, die wat wegheeft van het bekende Snake. Blijf als langste over door lijntjes te trekken en je vrienden te dwarsbomen.

Curves logoSoms is het leuk om in je eentje een game te spelen, maar op andere momenten is met vrienden spelen nog veel leuker. Dat vonden ook de makers van de iPad-app Curves!. In dit spel neem je het op tegen vrienden, op hetzelfde scherm of online, door simpelweg lijntjes te trekken die niet mogen botsen.

Curves lijkt op Snake

Curves screenshotCurves is een vermakelijk en simpel spelletje voor de iPad. Het lijkt in eerste instantie op het bekende Snake, waarbij je een steeds langere slang door het beeldscherm stuurt. Iedere speler heeft een lijn met een eigen kleur. Zodra het potje begint, lopen de lijnen kriskras door het speelveld op je iPad. Met twee knoppen aan de rand van het scherm geef je de richting van je eigen lijn aan en probeer je het je tegenstanders zo moeilijk mogelijk te maken. De lijnen mogen namelijk niet botsen. Raak je de lijn van een ander of de rand van het speelveld, ben je af. Door de lijnen van andere spelers af te snijden kun je er dus voor zorgen dat je als laatste overblijft en het potje wint.

Om Curves nog wat spannender te maken zijn er power-ups toegevoegd. Deze verschijnen willekeurig op het speelveld en kun je inzetten door ze met je lijn aan te raken. Het gevolg kan zijn dat de lijnen van je tegenstanders ineens ontzettend snel gaan of alleen nog rechte hoeken kunnen maken, waardoor het sturen ineens een stuk lastiger wordt.

Curves spelen met z’n tienen

Curves screenshot 2Het spel is gemaakt als multiplayer-game, wat wil zeggen dat je het spel dus alleen tegen anderen kunt spelen, met een maximum aantal van 10 spelers. Een potje Curves wordt ook leuker wanneer je het met meerdere personen speelt. Dit kan op hetzelfde scherm of, als er geen vrienden in de buurt zijn, via een online-speelmodus. Er is ook een online klassement waarbij je kunt zien hoe goed je bent ten opzichte van andere spelers. De game is gratis te downloaden en alleen te spelen op de iPad.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
9 maart 2015 om 12:32
Onderwerp
Categorie
Apps
2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.