apple-watch-zwemtest-dc-rainmaker-2

Apple Watch overleeft zwemtocht van 1000 meter

Drie tests van een professionele zwemsporter laten zien dat de Apple Watch een stuk beter waterbestendig is dan Apple ons doet geloven.

apple-watch-zwemtest-dc-rainmaker-2

Hoewel Apple aanraadt om niet te gaan zwemmen met een Apple Watch om je pols, blijkt uit nieuwe tests dat de smartwatch nog steeds functioneert na 1000 meter zwemmen en zelfs de waterdruk op een diepte van 40 meter aan kan. Kortom: je kunt er gerust mee gaan duiken en zwemmen? Nou nee, dat ligt toch iets genuanceerder…

Sinds de lancering hebben meerdere mensen de waterbestendigheid van de Apple Watch op de proef gesteld, maar zo uitgebreid als die van triatleet Ray Maker (beter bekend als DC Rainmaker) zagen we ze nog niet eerder. In drie video’s wordt de smartwatch onderworpen aan verschillende tests die bewijzen dat het horloge nog beter bestand is tegen water dan eerst gedacht werd.

Lees ook: Hoe waterdicht is de Apple Watch?

apple-watch-zwemtest-dc-rainmaker-1

Maker begon zijn proef door 1000 meter te zwemmen met een Apple Watch Sport om zijn pols. Dit leverde geen technische mankementen op, behalve dat zijn hartslag niet nauwkeurig meer geregistreerd werd door het water. Maker zegt bovendien ervan te balen dat er geen mogelijkheid is om je prestaties bij te houden zoals wel kan tijdens het hardlopen.

Vervolgens was de duikplank aan de beurt, met een hoogte van vijf, acht en tien meter. In alle drie de gevallen gaf de Apple Watch geen krimp en bleef hij gewoon naar behoren functioneren.

De laatste test gaat veruit het verst en plaatst de Apple Watch in een speciale kamer om waterdruk te simuleren. Belangrijk om hierbij te weten is dat Apple officieel aangeeft dat het horloge IPX7 gekeurd is. Hij kan het volgens de richtlijnen van Apple dus 30 minuten onder water volhouden op een diepte van (slechts) één meter. Ray Maker ging een flinke stap verder en simuleerde de waterdruk op een diepte van 40 meter, wat wederom geen problemen opleverde voor de wearable.

Lange termijngevolgen en aansprakelijkheid

Het is duidelijk: de Apple Watch lijkt een stuk beter bestand tegen water, dan Apple zelf beweert. Zo laat Maker in een reactie onder zijn video weten, dat zijn Apple Watch Sport ook na 24 uur nog steeds goed werkt. Maar het is nog even afwachten wat de gevolgen op langere termijn zijn. Mocht het misgaan of blijkt de Apple Watch na verloop van tijd toch mankementen te vertonen, dan kun je wel problemen krijgen met de garantie.

Dat Apple een maximale diepte van 1 meter noemt, lijkt dan ook vooral een manier van Apple om zich in te dekken tegen claims van mensen die extreme tests uitvoeren. Zolang je het voor eigen risico doet is er natuurlijk niets aan de hand, maar wil je geen problemen met de garantie krijgen, dan kun je beter niet je Apple Watch meenemen in het zwembad. Je kunt immers toch niet je hartslag afmeten en je prestaties meten en je kunt zelfs niet het scherm bedienen.Foto’s: DC Rainmaker

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 mei 2015, 11:12
Categorie iDevices
Onderwerpen apple watch, waterdicht, waterproof

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015, met daarna elk jaar een nieuw model. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, activiteiten bijhouden, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en ermee betalen met Apple Pay. Lees hier alles over de Apple Watch.

Apple Watch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.