apple watch activity

‘Activiteitenringen op Apple Watch vaker bekeken dan gedacht’

De activiteitenringen van de Apple Watch worden veel vaker gebruikt dan gebruikers hadden verwacht. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek uitgevoerd door Wristly.

apple watch activityDe Apple Watch wordt om tal van redenen gebruikt. Sommige mensen willen graag notificaties zien, terwijl anderen een specifieke app willen draaien. Maar hoe zit het eigenlijk met de onverwachte functies, die veel worden gebruikt zonder dat de gebruiker dat van plan was? Daar heeft een onderzoek van Wristly naar gekeken. Wat blijkt: maar liefst zeventig procent van de Apple Watch-bezitters gebruikt de activiteitenfuncties van de Apple Watch veel vaker dan gedacht.

Wristly heeft gesproken met tweeduizend Apple Watch-bezitters, om te kijken welke functies ze meer of minder gebruiken. Eerder keek het onderzoeksbureau al op vergelijkbare wijze naar de populairste Apple Watch-app en daarbij bleek dat mensen vooral het weerbericht checken.

Maar liefst 70 procent van de ondervraagden zegt vaker naar de activiteitenringen te kijken dan ze hadden verwacht. Zo’n 19 procent gebruikt de activiteitsfunctie precies zoals verwacht en 11 procent benut het minder dan eerst werd gedacht.

Apple Watch onderzoek Wristly

Even kijken hoe laat het is blijkt ook vaker te gebeuren dan verwacht. Van alle ondervraagden, kijkt 48 procent vaker de Apple Watch als horloge te gebruiken, dan ze aanvankelijk hadden verwacht.

De Muziek- en Podcast-apps zijn de meest teleurstellende functies, aldus het onderzoek. Van alle ondervraagden maakt uiteindelijk 60 procent hier minder gebruik van dan ze eerst hadden gehoopt. Berichten-apps worden door 59 procent minder vaak benut dan de verwachting was.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 september 2015, 15:15
Categorie iDevices
Onderwerp apple watch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.