Nieuw patent beschrijft Kinect-achtige besturing voor Apple TV

Krijgt de Apple TV bewegingsbesturing zoals met Xbox Kinect? Een patent beschrijft hoe je de Apple TV bedient met handbewegingen.

Apple motion sensor patentDe Apple TV-afstandsbediening krijgt mogelijk een afstandsbediening met een bewegingssensor. Handig om de Apple TV mee te bedienen, maar wat als we straks helemaal geen afstandsbediening nodig hebben? Een nieuwe Apple-patentaanvraag beschrijft hoe een Apple TV met simpele handbewegingen bediend kan worden.


Apple beschrijft hoe je door je armen in bepaalde posities te houden knoppen activeren, of met een armbeweging heen en weer gaat in een interface. De bediening doet daarmee verdacht veel denken aan die van Microsoft’s Kinect. Een speciale camera maakt een 3D-opname van de kamer, waardoor jouw bewegingen goed worden gedetecteerd.

De Apple TV wordt niet bij naam genoemd, maar in illustraties zien we wel hoe er voor een tv handbewegingen worden gemaakt. Daarnaast staat Apple op het punt om een nieuwe Apple TV aan te kondigen: op woensdag is er een groot Apple-event, waarop ook de nieuwe iPhones aan bod komen.

Dit is overigens niet voor het eerst dat Apple nadenkt over dit soort bewegingsbesturing. Eerder heeft Apple het bedrijf PrimeSense overgenomen, wat verantwoordelijk was voor de techniek achter Kinect. Daar kwamen eerder al andere patenten van naar buiten.

https://www.iculture.nl/301132/apple-bevestigt-overname-3d-sensorfabrikant-primesense/

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. De Apple TV is een woninghub voor HomeKit en wordt geleverd met de Siri Remote. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2022. Voor de beste prijzen lees je ons artikel over een Apple TV kopen.

Apple TV

Reacties: 4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.