Adblock browser icon

AdBlock Plus brengt iOS-browser uit

De makers van AdBlock Plus hebben een iOS-browser uitgebracht, waarmee het op websites mogelijk is om advertenties te blokkeren.

Adblock browser iconDe makers van advertentieblocker AdBlock Plus hebben een browser uitgebracht voor de iPhone en iPad, waarmee het mogelijk is om websites zonder advertenties te bekijken. Volgens de makers verbruikt de browser hierdoor minder data en worden pagina’s sneller geladen.

AdBlock Plus blokkeert advertenties

De nieuwe Adblock Browser blokkeert standaard advertenties, maar gebruikers mogen ook uitzonderingen instellen. Zo is het mogelijk om alleen “redelijke advertenties” te tonen, of om reclame op specifieke websites te whitelisten.

Met Adblock Browser is het mogelijk advertenties te blokkeren, zonder dat daar iOS 9 voor vereist is. Apple introduceert in iOS 9 zogeheten content blockers, die het mogelijk maken om adblockers voor Safari te ontwikkelen. Nadeel van de huidige app is dat je wel moet overstappen naar een compleet andere browser.

Adblock Browser 2 Adblock Browser 1

Adblockers zijn doorgaans slecht nieuws voor online uitgevers, die vaak afhankelijk zijn van advertentiegeld om te overleven. Op de iPhone en iPad hebben ze hier echter alleen last van op mobiele websites – adblockers hebben geen invloed op bijvoorbeeld nieuwsapps. Door adblockers op de iPhone toe te laten, lijkt Apple zich ook voor te bereiden op zijn eigen Nieuws-app. Ook op deze applicatie hebben blockers geen effect. Apple ontvangt dertig procent van alle inkomsten uit deze app.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 september 2015, 14:34
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.