simkaart-oude-iphone

Apple werkt met Samsung aan ingebouwde simkaart

Apple en Samsung werken samen met een branche-organisatie aan ingebouwde simkaarten, zodat je gemakkelijker van provider kunt wisselen. Het idee lijkt op de eerder uitgebrachte Apple SIM - maar nu met bredere steun vanuit de bedrijfstak.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

simkaart-oude-iphoneApple en Samsung werken op een ongebruikelijke manier samen. Ze zijn met de brancheorganisatie GSMA bezig om een ingebouwde simkaart te ontwikkelen. Die ingebouwde simkaart moet het makkelijker maken om van provider te wisselen. Het bouwt voort op de Apple SIM, de universele simkaart van Apple waarmee je in het buitenland makkelijk kunt wisselen van provider.

Providers staan achter ingebouwde simkaart

Die Apple SIM zou ook in de iPhone worden ingebouwd, zo gingen de geruchten. Maar de telecomproviders zaten niet te springen om zo’n simkaart, waarbij Apple meer controle krijgt over de klantdata. Bij deze nieuwe plannen, lijkt alles wat voorspoediger te gaan, zo valt te lezen bij de Financial Times.

Anne Bouverot, hoofd van de GSMA, is optimistisch over de plannen. “Het meerendeel van de telecomaanbieders is al aan boord. Het plan is om de technische specificaties voor een consumentenversie eind 2016 klaar te hebben voor gebruik”, meent Bouverot.

Makkelijker wisselen van provider

De GSMA is een branche-organisatie, waar de meeste grote telecombedrijven bij zijn aangesloten. Het gaat daarbij om toestelmakers en om providers. Het plan is een overeenkomst te sluiten, om een ingebouwde simkaart te gaan fabriceren. Als consument kun je dan gemakkelijker wisselen van aanbieder. Voor toestelmakers is het voordeel, dat ze niet meer een extern toegankelijk simkaartslot hoeven te maken. Ze kunnen toestellen daardoor compacter ontwerpen. Voor telecomaanbieders is het prettig, dat ze simkaarten niet in drie formaten hoeven te maken: het normale formaat, plus de microsim en nanosim.

In de toekomst hoef je geen simkaart meer in je toestel te steken. Het enige wat je hoeft te doen, is het invullen van de toegangsdata van je mobiele provider. Wil je wisselen van provider, dan vul je gewoon weer andere toegangsdata in.

Apple moet nog wel instemmen met de plannen, maar de GSMA is optimistisch. Het plan lijkt immers veel op Apple’s eigen idee voor een ingebouwde simkaart. De Apple SIM krijg je gratis meegeleverd bij nieuwe iPads die je in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk koopt. In Europese landen kun je de simkaart afhalen in de Apple Store.

Lees ook: Dossier Apple SIM

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juli 2015, 13:07
Categorieën Achtergrond, Apple
Onderwerpen apple sim, simkaart

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.