Telegram toetsenbord stickers

Telegram laat iedereen stickers maken

Chatapp Telegram heeft flink wat extra stickers toegevoegd. Gebruikers mogen bovendien nu zelf hun eigen stickers ontwerpen en indienen.

Telegram toetsenbord stickersChatapp Telegram heeft zijn stickerfunctie flink uitgebreid. Ontwerpers kunnen voortaan namelijk hun eigen stickers indienen bij de dienst, zodat gebruikers hier vervolgens gebruik van maken. De hoeveelheid stickers die je in Telegram kunt gebruiken is hierdoor flink uitgebreid. De afbeeldingen zijn voortaan ook een stuk makkelijker te gebruiken vanuit het nieuwe stickerpaneel in Telegram.

Telegram bevat al langere tijd een veertigtal stickers, gebaseerd op historische figuren zoals Albert Einstein, Charlie Chaplin, Cleopatra en Steve Jobs. Vanaf vandaag zijn er echter een flink aantal nieuwe stickers bijgekomen die je vanuit de app kunt gebruiken. Deze afbeeldingen voeg je aan Telegram toe door op de juiste link te drukken. Daarvan heeft Telegram er nu alvast een paar gedeeld:

Telegram stickersTelegram-gebruikers kunnen eigen stickersets maken via de Stickers-bot in de app. Deze account spreek je aan vanuit Telegram, waarna je met commando’s een set kunt samenstellen. Door een keer ‘help’ te typen krijg je hierbij alle mogelijkheden te zien. Heb je eenmaal een eigen stickerset gemaakt en is deze goedgekeurd, dan krijg je een link voorgeschoteld. Hier kunnen andere Telegram-gebruikers op drukken om de stickers aan hun verzameling toe te voegen.

Er is nog een manier om nieuwe stickers in je lijst toe te voegen. Zie je een sticker die je nog niet hebt? Dan kun je hem in de chat ingedrukt houden, waarna je op ‘Info’ drukt. Vanaf hier kun je de volledige set opslaan in de app.

De nieuwe stickers zijn makkelijker toegankelijk vanuit het nieuwe stickerpaneel, maar deze functie moet je wel eerst in de app inschakelen. Dit doe je vanuit Telegram bij Chatinstellingen > Stickers > Stickerpaneel weergeven. Je vindt op deze pagina ook een lijst van alle stickerbundels die je hebt opgeslagen.

Lees ook: Telegram voor iPhone en iPad: alles wat je wilt weten

De nieuwe update voor Telegram voegt ook een aantal andere verbeteringen toe. Het is in de app nu mogelijk om video’s te draaien en bij te snijden voor je ze verstuurt, en om meerdere video’s tegelijk te versturen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 mei 2015, 21:01
Categorie Apps
Onderwerp telegram

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.