Apple Watch betalingen

Apple Watch beveiligt mobiele betalingen met je huid

De Apple Watch gebruikt huidsensoren om mobiele betalingen te beveiligen. Zo weet het horloge zeker dat zijn bezitter betaalt.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Apple Watch betalingenDe Apple Watch wordt gebruikt voor het maken van mobiele betalingen via Apple Pay, maar daarvoor wordt een wel heel bijzondere beveiligingsmethode gebruikt: je huid. Zolang het horloge om je pols zit, is hij geautoriseerd om mobiele betalingen te doen.

De Apple Watch vraagt om een unieke code zodra je hem voor het eerst om je pols bevestigt. Heb je de code ingevoerd, dan houden de sensoren achterop de Apple Watch je huid in de gaten. Zolang je huid in aanraking blijft met de Apple Watch, weet de Apple Watch dat hij niet om een andere pols zit en dus mobiele betalingen mag blijven maken. Je hoeft hierbij de code daarom niet weer in te voeren. Pas als je het horloge losmaakt en later weer om doet moet je de code opnieuw invoeren.

De huidbeveiliging voor Apple Pay is één van de manieren waarop de Apple Watch zijn sensoren gebruikt. Daarnaast wordt de Apple Watch-hardware ingezet om je gezondheid in de gaten te houden. Zo monitort de Apple Watch je huidige hartslag en worden je gelopen stappen in de gaten gehouden. In de apps Workout en Fitness heb je inzage in deze statistieken.

De beveiligingsmethode in de Apple Watch doet denken aan een vrij oud patent: in 2010 beschreef Apple ook al hoe je met sensoren kan worden herkend. Toen ging het alleen niet om je huid, maar om je hartslag.

De Apple Watch staat gepland voor 2015, maar de bijbehorende betaaldienst Apple Pay komt pas eerst alleen in Amerika uit. Het is nog even afwachten wanneer Apple Pay ook in Nederland en België beschikbaar komt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 september 2014, 19:31
Categorie iDevices
Onderwerpen apple pay, apple watch

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015, met daarna elk jaar een nieuw model. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, activiteiten bijhouden, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en ermee betalen met Apple Pay. Lees hier alles over de Apple Watch.

Apple Watch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.