SwiftKey-keyboard-ios-8 toetsenborden

SwiftKey toont toetsenbord voor iOS 8, volgende week te downloaden

SwiftKey gaat tegelijk met iOS 8 een speciaal toetsenbord uitbrengen, waarmee je vloeiend en supersnel kunt schrijven.

SwiftKey is een van de populairste toetsenborden voor Android. Met de komst van iOS 8 wordt het ook mogelijk om toetsenborden van anderen te gebruiken. En die kans grijpen ze met beide handen aan. In een filmpje laten ze nu voor het eerst een voorproefje zien van de nieuwe app, die we volgende week kunnen verwachten. Het plan is om SwiftKey voor iPhone en iPad uit te brengen op hetzelfde moment dat iOS 8 beschikbaar komt.

SwiftKey-keyboard-ios-8

Het mooie van SwiftKey is dat je heel vloeiend kunt schrijven. De functie heet dan ook SwiftKey Flow: je veegt over de letters zonder je vingers van het scherm te halen. Dat gaat veel sneller dan je gewend bent en dankzij de autocorrectie kun je ook nog eens een foutje her en der maken.

Maar… er is een grote maar. SwiftKey ondersteunt bij de introductie maar een paar talen en daar zit Nederlands niet bij. Alleen Engels (4 varianten), Spaans (3 varianten), Portugees (2 varianten), Frans (2 varianten), Duits en Italiaans staan in de lijst.

Er is nog een tweede maar: SwiftKey Flow komt voorlopig niet beschikbaar in de iPad-versie van de app. Wat je wel kunt verwachten, zijn de al eerder genoemde autocorrectie, plus voorspelling van het volgende woord en zelflerend gedrag. Boven het toetsenbord verschijnen drie woorden die je waarschijnlijk van plan bent te tikken. Je kunt meteen aantappen welke je wilt gebruiken. Dat werkt zo griezelig echt, dat het soms lijkt alsof SwiftKey je gedachten kunt raden. Tenminste, dat beweren tevreden gebruikers.

swiftkey-screenshot-1 swiftkey-screenshot-2

Dankzij SwiftKey Cloud worden alle instellingen van het toetsenbord gesynchroniseerd met al je andere apparaten. Je activeert deze functie door in te loggen met je Facebook- of Google-account.

Van onderstaand reclamefilmpje word je overigens nauwelijks wijzer: je ziet pas in de laatste tien seconden hoe de app eruit ziet. De rest van het filmpje is vooral vermakelijk omdat het is ingesproken door Stephen Fry en omdat je naar hippe mensen kunt kijken. Die vast geen betatesters van SwiftKey zijn en dus onterecht opgewekt kijken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 september 2014, 22:44
Categorie Apps
Onderwerpen swiftkey, toetsenbord

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.