apple watch milanese loop

Eerste Apple Watch-apps moeten half februari klaar zijn

Apple heeft enkele ontwikkelaars geïnformeerd dat ze 12 februari een eerste versie van hun Apple Watch-app klaar moeten hebben, mogelijk voor een event.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

apple watch milanese loopDe Apple Watch komt in april op de markt. Nu rest alleen nog de vraag: wat zijn de specs? Er kan daarom nu al volop hard gespeculeerd worden of Apple een speciaal evenement gaat organiseren en wanneer dat dan het geval is. Half februari wellicht? Volgens MacRumors heeft Apple een aantal bekende ontwikkelaars opdracht gegeven om hun Apple Watch-apps op 12 februari klaar te hebben.

Die datum kan twee dingen betekenen. Ofwel Apple gebruikt deze apps van bekende partijen om tijdens een introductie-evenement te laten zien hoe bepaalde functies werken en hoe de samenwerking met externe diensten werkt. Het kan ook zijn dat Apple alvast apps van bekende namen wil hebben om intern te kunnen testen. Bijvoorbeeld hoe de batterijduur is bij apps die niet door Apple zelf zijn gemaakt. Een bron zegt dat Apple een van de grootste Apple Pay-partners opdracht heeft gegeven om een iOS-app met WatchKit-ondersteuning te maken. Apple Pay is een van de belangrijkste functies van de Apple Watch: door het horloge om je pols te dragen kun je afrekenen met een polsbeweging. De Apple Watch maakt het ook voor bezitters van oudere iPhones mogelijk om te betalen met Apple Pay.

Inmiddels schijnen in de buurt van Cupertino al flink wat mensen rond te lopen met een Apple Watch. Het zijn Apple-medewerkers die de Apple Watch dagelijks mogen dragen, om het apparaat te testen. Het zou gaan om duizenden medewerkers.

Tesla-Apple-Watch-App

Deze Tesla-app is al klaar

Ondertussen komen er ook steeds meer verhalen van ontwikkelaars die met de Apple Watch-ontwikkelkit bezig zijn geweest. Eerder presenteerden we jullie al screenshots van de nieuwe NU.nl-app voor de Apple Watch. Vandaag lazen we over de ervaringen van Eleks Lab, die een third-party app voor Tesla ontwikkelde. Met de app kun je de auto via internet bedienen. Eleks Lab klaagt echter over de beperkte mogelijkheden die Apple beschikbaar stelt. Je hebt geen toegang tot de gyroscoop, accelerometer, speaker en microfoon. Ook zijn de mogelijkheden van het touchscreen voor externe ontwikkelaars beperkt tot Force Touch. Apple-fanblog iMore schoot meteen in de verdediging: al die beperkingen zijn met opzet zo gekozen. Deze ontwikkelaar moet niet zo zeuren gewoon wachten tot native Apple Watch-apps mogelijk zijn, later dit jaar. Zoals Apple had beloofd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 februari 2015, 14:34
Categorie Geruchten
Onderwerp apple watch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.