iculture-app-gemist
App Gemist Je wekelijkse app-overzicht op zaterdag
App Gemist logo

App Gemist: Duolir, Outlook, Handle en meer

In App Gemist alle belangrijke apps van de afgelopen week. Waaronder: Duolier voor het leren van talen, Tailor voor het aaneen plakken van screenshots en TodayRemote om muziek te luisteren.
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

App Gemist logoElk weekend zetten we op iCulture nog even de beste en meest interessante apps van de afgelopen week voor je op een rij. Met in deze aflevering: Microsoft verraste met een Outlook-app, leer talen door klassieke boeken te lezen en krijg grip op je leven met een app die agenda, takenlijst en e-mail combineert.

TL;DR

Tl;DR is een e-mailapp voor mensen die nogal eens langdradig zijn. Deze app probeert je te leren om antwoorden op e-mailberichten te beperken tot 30 woorden. Alleen als je op een knop drukt, mag je je verhaal langer maken. Niet een vervanger van je normale e-mailapp, maar wel een handige aanvulling als je je gedrag wilt veranderen. – Lees onze review van TL;DR.

Duolir

Met de app Duolir ga je een vreemde taal leren door boeken te lezen. Er zitten in totaal 15 boeken in, maar die zijn niet allemaal bruikbaar voor Nederlanders die een vreemde taal willen leren Het idee achter Duolir is leuk, maar in zijn huidige vorm is de app nog wat beperkt. En hoe zit het eigenlijk met taalgebruik? Leer je niet heel formeel en ouderwets spreken, als je de taal hebt geleerd uit klassieke meesterwerken van honderd jaar geleden? – Lees onze review van Duolir.

Tailor

Met de nieuwe app Tailor ga je screenshots aan elkaar plakken. Dat lijkt een wat zinloze bezigheid (wanneer heb je dat nou nodig?) maar als je bijvoorbeeld een WhatsApp-gesprek met iemand wilt delen, kan het reuze handig zijn. Tailor doet daarbij al het werk: analyseren van de onderdelen op het scherm, aan elkaar plakken en meer. – Lees onze review van Tailor.

Handle

Handle is een app waarmee je agenda, takenlijst en e-mail combineert. Eigenlijk is dat logisch, want e-mailtjes leiden vaak tot dingen die je moet doen. En die wil je vervolgens weer in je agenda plannen. Handel probeert dat zo goed mogelijk te combineren, maar zijn ze daarin geslaagd? Of wordt het vooral een drukke bedoening waar je geen wijs uit wordt? – Lees onze review van Handle.

TodayRemote

TodayRemote is een app, waarmee je muziek op de Mac kunt bedienen. Maar dan wel vanaf je iPhone, via een widget. Dat is het idee achter TodayRemote, een nieuwe widget die ervoor zorgt dat je je aluminium Apple Remote niet meer hoeft te gebruiken. Misschien was je die toch al kwijtgeraakt. Voor het gebruik van TodayRemote moet je zowel de iOS-app als een Mac-applicatie installeren. – Lees onze review van TodayRemote.

Vine Kids

Een leuke app voor de kinderen, maar ook geschikt voor volwassenen. Vine Kids is de kindervariant van Vine, de korte filmpjes-app waarin je grappige 6 seconden durende filmpjes te zien krijgt. Het aanbod in Vine Kids is afgestemd op kinderen: veel animaties, dieren en ander kindvriendelijk vermaak. – Lees ons artikel over Vine Kids.

Adobe Digital Editions

Adobe heeft een officiële app uitgebracht om ebooks met Adobe-DRM te kunnen lezen. De meest gangbare functies zitten erin en je kunt de app ook gebruiken om onbeveiligde ePub- en PDF-documenten te lezen. Maar waarom zou je? Er is namelijk een veel beter alternatief. Lees ons artikel over Adobe Digital Editions.

FullContact

FullContact is de nieuwe naam van Cobook, het adresboek dat informatie van allerlei sociale netwerken samenvoegt. Je krijgt zo een beter overzicht van de contacten die je hebt, inclusief foto’s en verjaardagen. Maar dan moet je wel zo dapper zijn om FullContact toegang tot geven tot al jouw informatie. – Lees ons artikel over FullContact.

Outlook voor iOS

Opeens was hij daar: Microsoft Outlook voor iOS. Eigenlijk een oude bekende, want deze app is gebaseerd op de eerdere app Acompli, die door Microsoft is overgenomen. Microsoft kiest met Outlook voor een vrij flexibele aanpak: verkrijgbaar op iPhone, iPad en Android-toestellen en ok geschikt voor andere diensten. Naast Microsoft Exchange, Office 365 en Outlook.com worden ook iCloud Mail, Gmail en Yahoo door de nieuwe mail-app ondersteund. – Lees ons artikel over Outlook.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
7 mei 2015 om 16:20
Onderwerp
Categorie
Round-up
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.