Reacties voor: ‘Apple Watch aanvankelijk alleen bij Apple Store te koop’

De Apple Watch zal alleen in de Apple Store te koop zijn en niet bij derde partijen zoals APR's en elektronicawinkels, zeggen bronnen uit de Duitse distributieketen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 19 reacties

  1. Ik hoorde ook dat ze in de Bijenkorf verkocht gaan worden.

  2. Ben benieuwd hoe gouden apple watch wordt bezorgd. Is eigenlijk geen slecht idee maar bezorgen is toch ook een risico?

  3. @ale: hetzelfde als imacs etc neem ik aan. Hoewel ik niet weet hoe dat gaat.

  4. Als dit waar zou zijn dan wordt de Apple Watch niet verkocht in België daar we nog geen Apple Store hebben. Niet echt een goede zet van Apple lijkt me.

  5. @ale: nee want zoiets word verzekerd verzonden dus weinig risico

  6. Mijn imac 27″ heb ik ook via de pakketdienst gehad zonder problemen.
    Wel via upc. En moest er voor tekenen.
    Kan niet wachten wil graag zo’n apple watch.

  7. Ze doen alsof dat ding 10.000 euro kost of zo.

  8. Nee waarschijnlijk 5000

  9. Misschien iets voor de V&D 😉 ?

  10. Ik wil m in elk geval, dus laat maar komen

  11. Origineel geplaatst door Gerben
    Misschien iets voor de V&D 😉 ?

    Hahahahahahaha

  12. Een horloge met een accu voor nauwelijks één dag. Dat gaat em niet worden…

  13. Appel wil geen pieken en dalen in de productie proces en geen grote risico lopen als het niet goed gaat. Blijkbaar hebben zij ook twijfels over hun product.

    Als zij het bij ieder winkel zou moeten verkopen, moeten zij ruim van te voren zorgen voor grote voorraad. Daarna blijft tijdje stil. Intussen moet je nieuwe voorraad opslaan.

    Voorraad kost geld en loop je financieel risico als de vraag tegenvalt. Bovendien kunnen de bedrijven bij volgende introductie terughouden worden.

    Zelf verkopen betekent minder voorraad, hogere winstmarge, exclusiviteit en je kan makkelijk inspelen op de vraag van consument. Dus je verkoop het als warme broodjes over de toonbank. Vers van de oven. Geen voorraad enz.

    Appel kan dit permitteren. Zij hebben trouwe klanten die zelfs een baksteen met Appel logo voor grof geld willen kopen.

  14. Origineel geplaatst door Rik
    Een horloge met een accu voor nauwelijks één dag. Dat gaat em niet worden…

    Wedden van wel. Je hebt nu ook een iPhone met specs uit 2012 (iPhone 6). Let maar op, ding gaat alle records breken. Zelfs het wereldrecord 100 meter. Gewoon omdat Apple en design.

    Ik heb iPhones omdat het altijd werkt. Altijd zonder vast te lopen. Reboots. Onveilige apps en wederom omdat het altijd werkt. Terwijl ik een one one met minimaal 30% betere specs kan kopen voor meer dan de helft goedkoper dan de goedkoopste iPhone 6.

  15. @le0: Dan koop je die toch? Moet je kijken hoe snel je gillend terug komt bij de iPhone. Specs zijn absoluut niet alles! Integendeel zelfs. Hardware en software op elkaar afstemmen is het allerbelangrijkst. En als je echt goed in de specs duikt loopt Apple al heel lang ver vooruit op de concurrentie. Met bijvoorbeeld supersnel SSD opslag al jarenlang. Nee geef mij maar Apple. Ik denk dat de watch een nieuwe revolutie op elektronica gebied zal ontketenen. Het wordt een fashion item en dat zal voor het eerst zijn. De iPhone is altijd al mooi gedesigned, maar de Apple watch zal ervoor zorgen dat mensen technologie op hun lichaam willen gaan dragen. Daar ben ik van overtuigd!

    Ontopic:
    Ik denk dat het een goede zet is om de watch alleen in Apple stores te etaleren. Zo kan Apple voldoende uitleg erbij geven en wordt het niet als een van de zoveelste gadgets aan de man gebracht. Want dat is niet de visie met dit product.

    Ik ben nieuwsgierig, maar wacht zeker tot gen 2 of 3 voordat ik instap. No need to be an early adopter.

  16. Origineel geplaatst door Jos
    @le0: Dan koop je die toch? Moet je kijken hoe snel je gillend terug komt bij de iPhone. Specs zijn absoluut niet alles! Integendeel zelfs. Hardware en software op elkaar afstemmen is het allerbelangrijkst. En als je echt goed in de specs duikt loopt Apple al heel lang ver vooruit op de concurrentie. Met bijvoorbeeld supersnel SSD opslag al jarenlang. Nee geef mij maar Apple. Ik denk dat de watch een nieuwe revolutie op elektronica gebied zal ontketenen. Het wordt een fashion item en dat zal voor het eerst zijn. De iPhone is altijd al mooi gedesigned, maar de Apple watch zal ervoor zorgen dat mensen technologie op hun lichaam willen gaan dragen. Daar ben ik van overtuigd!
    Ontopic:
    Ik denk dat het een goede zet is om de watch alleen in Apple stores te etaleren. Zo kan Apple voldoende uitleg erbij geven en wordt het niet als een van de zoveelste gadgets aan de man gebracht. Want dat is niet de visie met dit product.
    Ik ben nieuwsgierig, maar wacht zeker tot gen 2 of 3 voordat ik instap. No need to be an early adopter.

    Wel blijven opletten he. Ik geef nergens aan er maar een seconde over na te denken naar Android te verhuizen. Ik geef enkel aan dat ondanks dat er veel krachtiger spul te krijgen is voor veel (maar dan ook echt veel) minder geld, terwijl we in de rij staan voor een overpriced iPhone. Dik overpriced. Maar het werkt en werkt goed. En het blijft goed werken bovendien, daarom sta ik ook in de rij.

    Sterker nog, als je iets beter had gelezen, dan had je kunnen inzien dat ik net zoals jij pro Apple ben. Maar alleen op telefoongebied. Voor de rest zou ik nog geen staafmixer van Apple willen hebben. Ook niet van Samsung overigens, maar dat terzijde.

    En echt revolutionair? Mwoah, ze weten het beter te verkopen en te hypen. En het ziet er vaak net iets/veel meer chic de friemel uit. Maar vooruitlopend/strevend? Ahaha, nee. Nogmaals, ze weten het beter te verkopen, maar Apple maakt niets nieuws, ze verbeteren en stemmen hardware af op hun software. Maar dat maakt ze niet de beste, snelste en mooiste, want vooral dat laatste is een kwestie van smaak, je inkomen en dus budget en voor veel mensen het erbij willen horen.

    En ik kan het verhaal over de tablet wel aanslingeren? Maar dat verhaal ken je vast wel. Apple verbeterde het, bedacht het niet.

  17. Ik ben vooral benieuwd hoe Apple alle ballen in de lucht gaat houden. Apple’s sterkste punt was altijd hun laser focus. Apple begint die focus een beetje te verliezen. Ooit was het simpel. Je had Macs en iPods en daarmee samenhangende software. Toen kwam de iPhone wat een absolute doorbraak voor Apple was. Daarna de iPad en steeds groter en uitdijend software pakket met name iOS. OSX wordt ook elk jaar weer venieuwd. Nu nog een enorme berg personeel aangetrokken voor een horloge project, streamen van muziek, ApplePay, en een auto project? Ik ben bang dat Apple te veel hooi op zijn vork neemt. Dat de boel niet meer te managen valt. Op zo’n moment heb je een Steve Jobs nodig die eigengereid zijn eigen ding doet. Het lijkt er nu op dat Apple met zo’n berg geld zit dat ze van gekkigheid niet meer weten wat ze ermee moeten doen.

  18. Apple heeft al eerder geëxperimenteerd met de verkoop van een luxe artikel, dat zelfs door een butler met alle egards aan huis werd bezorgd per limousine. Misschien een ideetje om te herhalen bij aankoop van de Golden Apple Watch? De Twentieth Anniversary Mac, een limited edition Mac, uitgebracht in 1997 om het 20 -jarig jubileum van Apple te vieren werd zo luxe bezorgd. Kostprijs 10.000 gulden. Er zijn er maar 12.000 van gemaakt.

    Een bijzonder apparaat: het was de allereerste flatscreen desktop van Apple, vele jaren voordat de platte iMac op de markt kwam. Eén van de eerste projecten van Jony Ive. Het design van deze bijzondere Mac was van Bang & Oluffson, de stereo speakers van Bose en de grote woofer (voor onder het bureau, zorgde voor hele lage bassen!) eveneens. Met deze Mac kon ook TV gekeken worden (via een ingebouwde TV-tuner) en radio worden geluisterd. Je kon hem ook “voice” opdrachten geven. De TAM had een fraai klein keyboard, met leer afgewerkt, met uitneembaar keypad in plaats van een muis.

    Het was de computer die Steve Jobs en “Woz” zelf op hun bureau hadden staan. Helaas kreeg ik mijn Twenthieth Anniversary Mac “gewoon” via de IT afdeling van de omroep waar ik toen werkte. Ik had ‘m ook voor de helft van de prijs, want het was de laatste die verkrijgbaar was in Nederland, waar hij officieel niet te koop was. Hij werd maar in 5 landen verkocht.

  19. @ale: met kluis verzenden

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.