Reacties voor: ‘Derde generatie Apple Watch niet geschikt om mee te bellen’

De derde generatie Apple Watch is waarschijnlijk niet geschikt om mee te bellen, waarschuwt KGI-analist Ming-Chi Kuo. Apple gaat waarschijnlijk gebruik maken van een eSim.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 22 reacties

  1. Niet bellen? Kansloos product dit. Er komen allerlei leuk(-ere) pruducten op de markt waarbij dit wel kan en meer, zoals de ticwatch.

  2. Zal niet echt uit maken, ik gebruik mijn Watch eigenlijk nooit voor telefoongesprekken.
    Daar bovenop, is het nu eigenlijk alleen maar te gebruiken in doodstille ruimtes, en dan moet ik nog heel goed luisteren.

  3. Vindt ik goed hoor. Waarom moet je met een horloge kunnen bellen? Een horloge moet gewoon een horloge blijven met mooie snufjes, maar een horloge.

    @Maurice: Dat bedoel ik.

  4. De Apple Watch heeft voor mij ook wel afgedaan. Als ik nu iemand met een AW zie lopen schiet ik bijna in de lach. Imo is de tijd van smartwatches wel voorbij. Redelijk gefaald ook door korte accuduur en de fitness trackers zijn ook niet echt secuur te noemen. En ik heb er wat getest waaronder de AW en de Samsung Gear S3. Allen waren redelijk te noemen.

  5. @JeroenT: Wat zal jij vaak (bijna) lachen dan, want ik zie ze steeds meer en meer. De tijd van de smartwatches is pas net begonnen.

  6. Ik zal dat ook niet echt missen, maar een enkele keer gebeurt dat ik via m’n Apple Watch heb gebeld. Meestal als ik m’n telefoon even zo snel niet kon vinden thuis. Gebruik m’n Apple Watch meer om telefoontjes weg te drukken die ik niet wil opnemen.

  7. @MLVC: precies dat ja. Ik zie er op vakantie nu ook verbazingwekkend veel. (En leen dan mijn eigen uit om iemand anders over de streep te trekken haha)

  8. Vervelend, dan moet ik voortaan dus mn iPhone erbij pakken om een telefoongesprek te weigeren…

  9. Als meneer Ming gelijk heeft, kan Apple de Watch-tent beter meteen sluiten. Een Watch die alleen in bepaalde landen bruikbaar is, waarmee het bellen via je iPhone geblokkeerd zou zijn (terwijl dat zelfs met mijn eerste generatie Apple Watch prima lukt!) etc.

    Maar ik denk dat Ming maar wat kletst, want dit kan niet waar zijn. Iedereen kan verzinnen dat er in Series 3 géén fysieke sim komt, maar een e-sim. Als er sowieso al een eigen internetverbinding in komt. Voor fysieke sim is natuurlijk geen ruimte. Apple is ook al een paar jaar van plan ook in de iPhones een Apple e-sim te stoppen, zodat fysieke sims niet meer nodig zijn, maar de providers liggen dwars. Die houden dat liever zelf onder controle en denken meer grip te hebben met fysieke sims die ze zelf leveren.

    Uiteindelijk maakt dat natuurlijk niks uit. Wat bellen betreft: mij leek bellen met de Apple Watch ook absurd….totdat…ik zelf een Watch kocht en merk dat er regelmatig momenten zijn waar dat bellen erg handig is: bijvoorbeeld achter het stuur. Iemand belt, je ziet op de Watch wie het is en neemt op, houdt lekker je handen aan het stuur bij het bellen.

    Of als je ergens in huis bezig bent en je iPhone niet bij de hand hebt: snel even opnemen met de Watch. Of idd gesprek weigeren met boodschap via Watch. Ook whatsapp of iMessage berichten bekijken en snel antwoorden: even dicteren en wegsturen.

    Dat wil ik niet kwijt en waarom zou Apple zoiets blokkeren💥 ik weet niet wat meneer Ming gebruikt heeft, maar hij verkeert ergens onder vreemde invloed 😷

    Als Apple van de Watch nog echt iets wil maken, komen ze met écht relevante opties en mogelijkheden. Muziek streamen lijkt me minder belangrijk, wie van jullie gaat hardlopen met alleen zijn Watch?! Ik in elk geval niet!wordt vervolgd!

    Ik wacht op nieuwe functies en een nieuw model!!

  10. Het gaat toch niet om het niet kunnen bellen icm een iphone, maar het feit dat het ding niet in staat zal zijn om zelfstandig een gesprek op te zetten zonder telefoon in de buurt?

  11. Origineel geplaatst door PJG
    Het gaat toch niet om het niet kunnen bellen icm een iphone, maar het feit dat het ding niet in staat zal zijn om zelfstandig een gesprek op te zetten zonder telefoon in de buurt?

    Precies

  12. Origineel geplaatst door PJG
    Het gaat toch niet om het niet kunnen bellen icm een iphone, maar het feit dat het ding niet in staat zal zijn om zelfstandig een gesprek op te zetten zonder telefoon in de buurt?

    Juist, zo las ik het artikel ook.

  13. Origineel geplaatst door JeroenT
    De Apple Watch heeft voor mij ook wel afgedaan. Als ik nu iemand met een AW zie lopen schiet ik bijna in de lach. Imo is de tijd van smartwatches wel voorbij. Redelijk gefaald ook door korte accuduur en de fitness trackers zijn ook niet echt secuur te noemen. En ik heb er wat getest waaronder de AW en de Samsung Gear S3. Allen waren redelijk te noemen.

    Korte accuduur? Ik doe ruim 3 dgn met mijn Watch 2… Onzin dit. Het gaat bovendien om zelfstandig bellen, zonder iPhone dus

  14. @JeroenT: wat een onzin. Ik heb de laatste tijd nog nooit zoveel AW gezien. Blijkbaar zien steeds meer mensen in wat voor mooi product het is. Waarschijnlijk lach je als een boer met kiespijn.
    Inderdaad denk ik ook dat het om zelfstandig bellen gaat. Kan mij niet voorstellen dat de belfunctie eruit gaat, in combinatie met de IPhone.

  15. Met de Airpods erbij zou je dus uitstekend een gesprek kunnen voeren en heb je dus geen iPhone meer nodig. Ik denk niet dat Apple dat wil, zo hebben ze het ook altijd uit de iPad geweerd. Commercieel begrijpelijk maar voor de consument jammer.

  16. 24 uur en dan moet hij weer opgeladen worden. Denk als je er ook je telefoon gesprekken weer gaat voeren je blij mag zijn dat je 3 uur gaat halen met je horloge. Heb ook wel eens geprobeerd om een gesprek te houden met mijn huidige horloge. Maar dit is geen goede optie, de andere kant verstaat er niets van. Denk dus zelf dat het echt iets moet zijn voor de tijd en de andere gezondheids dingen maar dat we het bellen gewoon over moeten laten aan de iPhone.

  17. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  18. Bellen via 4G kan toch ook?

  19. Origineel geplaatst door Maurice
    Zal niet echt uit maken, ik gebruik mijn Watch eigenlijk nooit voor telefoongesprekken.

    Daar bovenop, is het nu eigenlijk alleen maar te gebruiken in doodstille ruimtes, en dan moet ik nog heel goed luisteren.

    Met AirPods werkt het uitstekend 🙂

  20. @Hans: Wie weet dat je binnen 10 jaar met de Apple Watch een e-mail of een iMessage kunt lezen door op een muur of witte deur te projecteren. Ik denk dat de Watch pas aan het begin staat en een onderdeel is van een ‘digitale veranderende samenleving’. Kijk maar naar de film Ghost in the Shell. Fantastisch om te zien al die reclame afgebeeld op wolkenkrabbers.

  21. Een Apple Watch… een heel klein schermpje…

    Origineel geplaatst door MLVC
    @JeroenT: Wat zal jij vaak (bijna) lachen dan, want ik zie ze steeds meer en meer. De tijd van de smartwatches is pas net begonnen.

    Wat is nu de meerwaarde van een Apple Watch?…..de Series 3 blijft ook met eigen simkaart afhankelijk van een iPhone, nou dan ik liever op mijn iPhone dan op zo’n klein iene mienie schermpjuu van de AW

  22. @JK:
    Klopt werkt echt super ook icm met muziek, op dat gebeid zou het wel ideaal zijn nu moet ik een playlist op mijn watch zetten voor het hardlopen, als je music gewoon kan streamen tijdens hardlopen kan de tel helemaal thuis blijven tijdens het lopen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.