Apple voorspelde Siri al in 1987 en zat er maar een maand naast

In 1987 orakelde Apple over de Knowledge Navigator, een stuk software op een tablet dat als twee druppels water lijkt op Siri. De video vond zich plaats in de 'toekomst', slechts een maand geleden.

Siri Knowledge NavigatorEen van de grote aankondigingen van Apple tijdens het Let’s Talk iPhone-evenement was Siri, een virtuele assistent die begrijpt wat je vraagt en opdrachten voor je uitvoert. De technologie werd ontwikkeld door het gelijknamige bedrijf, dat Apple in 2010 opkocht. Maar Apple had al langer zoiets als Siri op het oog: in 1987 brachten ze nog een conceptvideo uit van een product dat er erg veel mee te maken heeft. De video waande zich in het jaar 2011, minder dan een maand voordat Siri onthuld werd.

In de video zie je een hoogleraar die een tablet gebruikt om schoolwerk en onderzoek te verrichten. Hoewel hij ook een paar keer het scherm aanraakt, zie je hem voornamelijk praten tegen de vlinderdas-dragende assistent die op het scherm wordt geprojecteerd. Volgens de titel van de video heet deze assistent de Knowledge Navigator. Hij vraagt hem onder andere documenten op te sporen en telefoongesprekken door te verbinden.

Volgens de kalender van de professor vindt de video plaats op 16 september. Later zegt hij op zoek te zijn naar een document van vijf jaar geleden, dat uit 2006 lijkt te stammen – iets dat erop wijst dat de video in 2011 plaatsvindt. Gisteravond kondigde Apple Siri aan, een technologie die erg op de virtuele assistent beschreven in de video lijkt. Dit maakt de datum genoemd in de video erg opmerkelijk: de hypothetische datum genoemd door Apple in 1987 en de daadwerkelijke aankondigingsdatum verschillen minder dan een maand van elkaar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 oktober 2011, 15:57
Categorie iOS
Onderwerpen iPhone 4s, siri, voorspelling

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.