Officiële iPhone micro-USB-adapter laadt toestel op via USB-kabel

Apple verkoopt in de Britse online Apple Store een adapter die het mogelijk maakt om via micro-USB op te laden. Hiermee lijkt Apple officieel mee te doen aan afspraken om dit een universele oplaadmethode te maken.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

micro-usb-adapterDe gisteren onthulde iPhone 4S maakt nog gewoon gebruik van de 30-pins dockconnector. Misschien ietwat opmerkelijk, gezien het in 2012 verplicht zal worden voor mobiele telefoonproducenten om een telefoon via micro-USB oplaadbaar te maken. Apple heeft hier een andere oplossing voor: er is namelijk in de Britse online Apple Store een adapter gevonden, die het mogelijk maakt om je iPhone via een micro-USB-kabel op te laden.


De micro-USB-adapter is nu al via de online Apple Stores in Engeland, Duitsland en Frankrijk te koop. Het 9 euro (of 8 Britse pond) kostende apparaatje plug je onderin je iPhone, waarna je er een micro-USB-kabel op kunt aansluiten. Deze kun je vervolgens niet alleen gebruiken om je iPhone op te laden, maar ook om hem te synchroniseren met een pc of Mac.

Micro USB iPhone 4SOp Apple’s site staat de dock connector nu ook tussen de accessoires die bij een nieuwe iPhone worden geleverd.

Tipgever: Mathijs Kok

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

33 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.