Apple voegt Vevo-app toe aan Apple TV

Apple biedt voortaan de Vevo-app aan op de Apple TV. Hiermee kun je kijken naar muziekvideo's die Vevo aanbiedt.

Vevo Apple TVApple heeft zojuist de kanalen voor de Apple TV bijgewerkt, waardoor het voortaan mogelijk is om in Nederland Vevo te gebruiken. Vevo is een muziekvideodienst die al langer op onder andere de iPhone, iPad en computers te gebruiken is. In de Verenigde Staten zijn ook apps voor Disney Channel, Disney XD, Weather Channel en Smithsonian toegevoegd. Afgelopen woensdag werd door anonieme bronnen al beweerd dat de Apple TV-app van Vevo er aan zat te komen.

Ontwikkelaars kunnen op het moment niet zomaar apps maken voor de Apple TV, omdat alleen Apple op Apple TV’s (zonder jailbreak) nieuwe apps kan installeren aan de hand van software en aanpassingen. Van dat laatste lijkt ditmaal sprake te zijn: voor de Vevo-app hoeft geen update te worden geïnstalleerd.

In juni introduceerde Apple ook een aantal nieuwe video-apps, waarvan alleen CrunchyRoll en Qello in Nederland bleken te werken. De aangeboden videodiensten lijken slechts één deel van Apple’s televisieplan te zijn. Op het moment zou er ook worden onderhandeld over betaaltelevisie. Bovendien wijzen geruchten al lange tijd op een tv-toestel met de naam iTV.

Apple TV vevo beginscherm

Screenshots: @basvanderploeg

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 augustus 2013, 16:49
Categorie iDevices
Onderwerpen apple tv, vevo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.