Fos: iPhone-bestuurbare LED-verlichting op je kleding

De Fos LED-verlichting kun je op je kleren plakken en vervolgens verbinden met iOS, zodat je zelf afbeeldingen kunt tonen op het scherm.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Fos LED-verlichtingKickstarter-project Fos belooft LED-verlichting die je op je kleding kunt plakken, zodat je bijvoorbeeld makkelijker gezien wordt tijdens het hardlopen. Deze lampen kunnen via Bluetooth met je iPhone verbinden, waarna je in een app video’s, afbeeldingen en tekst kunt versturen die door de LED-lampen worden getoond. Zo kun je zelf bepalen wat er op je rug wordt geprojecteerd. Volgens de makers weegt de Fos niet veel meer dan een golfbal. Omdat dit gewicht verspreid is over een lang en dun vlak, moet het gewicht bovendien niet teveel aan je shirt trekken als je de Fos hier aan bevestigt.


De introductie van de Fos zal gepaard gaan met het beschikbaar stellen van een SDK, waardoor het voor andere ontwikkelaars mogelijk wordt om ondersteuning voor de LED-verlichting te bieden. De lampen zouden hierdoor op je rug bijvoorbeeld kunnen tonen hoe hard je rent, of naar welk nummer je luistert met je oordopjes.

Hoewel de Fos het zuinige Bluetooth 4.0 gebruikt om de LED-lampen met je iPhone te verbinden, moet je wel geregeld je batterij opladen. Op een volle accu houden de lampen het namelijk hooguit 4 uur vol. Dat is genoeg om verlicht te blijven terwijl je ‘s nachts gaat hardlopen, maar je kunt de lampen niet de hele dag lang zorgeloos gebruiken. Dat is jammer, want de makers hopen de Fos ook als mode-accessoire te profileren.

Een donatie van 140 dollar verzekert je van een Fos, plus 35 dollar aan verzendkosten. Uiteraard moet het project eerst op Kickstarter slagen voordat je geld wordt afgeschreven en de Fos wordt geproduceerd. Met nog een maand te gaan en een bijzonder hoog streefbedrag van 200.000 dollar, is het lastig om te zeggen of dit zal lukken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.