Apple viert 10-jarig jubileum iTunes met interactieve tijdlijn

Apple viert het 10-jarig jubileum van iTunes met behulp van een interactieve tijdlijn, die de geschiedenis van de muziekwinkel samenvat.

10 jaar iTunes jubileum

Op 28 april is iTunes tien jaar oud. Dit viert Apple nu alvast in de iTunes Store, via een interactieve tijdlijn waarin de geschiedenis van de muziekwinkel te lezen is. De tijdlijn bestaat uit tien secties, waarvan ieder één jaar samenvat. De tijdlijn bevat tegelijkertijd de geschiedenis van andere activiteiten die Apple in de tussentijd ondernam: de introductie van producten zoals de iPad en iPhone worden namelijk ook genoemd.

iTunes tijdlijn iPhoneOpvallende afwezige in de tijdlijn is het sociale muzieknetwerk Ping (geïntroduceerd in september 2010). Eigenlijk duurt het nog even totdat we in Nederland het 10-jarig bestaan van iTunes echt kunnen vieren. Volgens Apple’s eigen tijdlijn werd de digitale muziekwinkel hier pas op 26 oktober 2004 geïntroduceerd, wat betekent dat hij vanaf aankomende herfst hier pas negen jaar toegankelijk is. Nederland maakte deel uit van de derde golf landen die iTunes-toegang kreeg: Engeland, Frankrijk en Duitsland gingen ons al in juni 2004 voor.

Apple vestigt deze week nogal wat aandacht op iTunes. Niet alleen wordt het 10-jarig jubileum gevierd met behulp van een tijdlijn, maar eerder vandaag bleek ook dat Apple van 27 tot en met 30 april gaat trakteren op gratis iTunes-downloads in verband met Koninginnedag.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 april 2013, 16:29
Categorieën Diensten, Mac & macOS
Onderwerp itunes

iTunes

Lees alles over iTunes, de software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven? Apple is in 2019 gestopt iTunes, maar er zijn opvolgers!

iTunes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.