WWDC 2013 van 10 tot 14 juni, kaartverkoop 25 april van start

Apple heeft aangekondigd dat WWDC van 10 tot 14 juni 2013 zal plaatsvinden. De kaarten waren in twee minuten uitverkocht. Wie geen kaartje kon bemachtige kan ook naar #AltWWDC of TechTalks.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

WWDC 2013 logoApple heeft zojuist bekendgemaakt dat WWDC 2013 zal plaatsvinden op 10 juni 2013. De kans dat Apple op die datum ook een nieuw product zal aankondigen is groot: afgelopen jaren werd de presentatie aan het begin van WWDC vaak aangegrepen om nieuwe dingen uit de doeken te doen. De kaartverkoop zal morgen (25 april) van start gaan vanaf 10 uur ‘s ochtends PDT, omgerekend 7 uur ‘s avonds Nederlandse tijd. Ontwikkelaars die naar WWDC willen, kunnen morgen maximaal één ticket kopen voor $1.599. Ga je als organisatie, dan ben je beperkt tot vijf kaartjes voor het evenement.

Afgelopen jaar startte de kaartverkoop van WWDC gelijktijdig met de aankondiging. Ditmaal heeft Apple ervoor gekozen om de tickets pas een dag later aan te bieden. Dit heeft wellicht te maken met klachten van afgelopen jaar: toen waren veel Amerikaanse ontwikkelaars boos, omdat de kaartverkoop begon op een moment waarop zij nog niet wakker waren. Het evenement was na twee uur tijd al uitverkocht, waardoor ze niet meer in de gelegenheid waren om een kaartje te scoren bij Apple. Apple heeft ook aangekondigd dat ontwikkelaars videosessies kunnen terugkijken, waardoor je niet per se naar de beurs hoeft om iets van de presentaties op te steken.

De kaarten van WWDC 2013 waren in twee minuten uitverkocht. Je kunt je nog wel aanmelden voor een alternatief evenement, #AltWWDC. Bovendien gaat Apple in het najaar van 2013 weer Tech Talks organiseren.

We weten nog niet wat Apple allemaal op WWDC 2013 gaat aankondigen, maar iOS 7 lijkt in ieder geval van de partij. In een persbericht zegt Apple “niet te kunnen wachten om nieuwe versies van iOS en OS X in handen van ontwikkelaars te krijgen”. Herhaalt Apple de trend van afgelopen jaren, dan zal vlak na WWDC ook een ontwikkelaarsversie van iOS 7 beschikbaar worden gesteld.

Apple heeft ook nog de nodige onaangekondigde apparaten die wel eens op WWDC besproken kunnen worden. De iPhone 5S, iPad 5, iPad mini 2 en iWatch kwamen allemaal al eens in geruchten voorbij. De iWatch lijkt op het moment de meest waarschijnlijke uit die lijst, enkel omdat geruchten over de nieuwe iPads en iPhone wijzen op een presentatie in juli. Een exacte onthullingsdatum voor de iWatch zagen we tot nu toe nog niet voorbijkomen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 april 2013, 13:56
Categorie Apple
Onderwerpen wwdc 2013, wwdc 2014 uitgelicht

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.