Apple verwijdert merknaam Google van iPhone

De zoekknop in Safari in OS 4.0 heeft voortaan de term 'Search' (zoeken) als tekst i.p.v. 'Google'. In het zoekvenster zelf staat nog wel Google. In de nieuwe firmware kun je voortaan vanuit Spotlight direct zoeken op internet, maar ook daar is de merknaam Google niet te vinden.
Elger van der Wel - · Laatst bijgewerkt:

Apple heeft de merknaam Google deels verwijderd uit Safari in iPhone OS 4.0. De zoekknop in Safari heeft voortaan het opschrift ‘Search’ (zoeken) in plaats van ‘Google’. In het zoekvenster zelf staat nog wel Google. Op de iPad is dit momenteel al het geval. In de nieuwe firmware kun je voortaan vanuit Spotlight direct zoeken op internet, maar ook daar is de merknaam Google niet te vinden.

In Spotlight wordt de term ‘Search Web’ met het Safari-logo gebruikt. De afgelopen maanden zijn er veel geruchten geweest over de verslechterde verhouding tussen Apple en Google. Het gerucht ging zelfs dat Bing de zoekmachine in de mobiele Safari zou worden.

De wijziging in OS 4.0 wakkert nieuwe geruchten over de keuze tussen meerdere zoekmachines aan. In de huidige versie van het iPhone OS kun je Google al vervangen door Yahoo via de instellingen (de knop ‘Google’ verandert dan in ‘Yahoo’), mogelijk wordt dit aantal nu verder uitgebreid. Het lijkt er voorlopig in ieder geval niet op dat Google als zoekmachine zal verdwijnen.

Via Macrumors

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 april 2010, 14:22
Categorieën Apple, iOS
Onderwerpen apple, google, iphone os 4, zoeken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.