Apple verwijdert huren van tv-shows uit iTunes

Apple heeft het huren van tv-shows verwijderd uit iTunes. Ze bieden het niet meer aan omdat de klanten het niet interessant meer vinden en de tv-studio's het ook niet zien zitten.

itunes huren tv-serieApple bood in de VS het afgelopen jaar tv-series aan, die je kon huren of kopen. Wie maar eenmalig naar een aflevering van een niet zo bijzondere serie wilde kijken, was veel goedkoper uit met huren. Je had net als bij huurfilms in korte tijd de mogelijkheid om de aflevering meermaals af te spelen. Het huren van tv-series is echter verdwenen uit iTunes. Films huren is nog wel mogelijk. Een woordvoerder van Apple heeft de wijziging bevestigd aan AllThingsD, de technologiewebsite van de Wall Street Journal.

Het blijkt dat de klanten de voorkeur geven aan het kopen van tv-shows, zo blijkt bij monde van Apple-woordvoerder Tom Neumayr. Als alternatief biedt Apple straks iTunes in the Cloud aan: “iTunes in the Cloud geeft consumenten de mogelijkheid om hun tv-aankopen uit het verleden te downloaden en te bekijken op hun iOS-apparaat, Apple TV, Mac of PC, zodat ze overal kunnen kijken, waar en hoe ze maar willen.” Verder bleek dat de tv-studio’s ook niet zoveel interesse hadden in het verhuren van tv-shows. Fox, eigendom van de grote nieuwsorganisatie News Corp. zegt: “Na zorgvuldig de resultaten van de huurpilot te hebben bekeken, werd het duidelijk dat eigendom van content een aantrekkelijker aanbod op langere termijn is, zowel voor iTunes-klanten als voor ons bedrijf.” Fox werkt nu met Apple om de content beschikbaar te krijgen via hun nieuwe clouddienst. Apple zou plannen hebben om een streaming videodienst op te zetten. Maar meer dan iTunes in the Cloud heeft Apple nog niet naar buiten gebracht.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 augustus 2011, 11:53
Categorie Apple
Onderwerpen apple, itunes, televisie

iTunes

Lees alles over iTunes, de software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven?

iTunes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.