Apple verrast ontwikkelaars met pulserende App Store-muur

Op de WWDC laat Apple op een gigantische muur 20.000 populaire iPhone-apps zien, die pulseren wanneer de applicatie wordt gedownload.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

apple wwdc iconsApple heeft op de WWDC een gigantische muur van Cinema Displays opgesteld. Op de muur zijn de 20.000 populairste iPhone-applicaties te zien in een soort pulserende weergave. Telkens wanneer er een applicatie uit de App Store wordt gedownload, licht de applicatie op. De muur is te zien in Moscone Center West, het conferentiecentrum in San Francisco waar op dit moment de ontwikkelaarsconferentie WWDC plaatsvindt. De App-muur bestaat uit twintig Cinema Displays van 30 inch per stuk. Het geheel wordt aangestuurd door een 20 Mac Pro’s waarop Snow Leopard draait. Alle iconen zijn gesorteerd op kleur; voor de weergave en voortdurende veranderingen zorgt Quartz Composer.


Het is overigens niet zodat je het downloaden van een applicatie live kunt meebeleven; er zit namelijk een vertraging van 5 minuten in de resultaten. Apple heeft de muur niet alleen gemaakt om te laten zien hoeveel applicaties er zijn, maar ook om te demonstreren dat mensen ze daadwerkelijk downloaden. Misschien is het ook een beetje bedoeld om de ontwikkelaars moed in te praten, die vinden dat ze tussen duizenden iPhone-applicaties nauwelijks meer opvallen. Per minuut gaat het om 3.000 downloads uit de App Store.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Meer foto’s bij AppleInsider.
appwall

App Store

Lees alles over de Apple App Store, de online winkel waar je apps voor iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV en Mac downloadt. Naast de normale softwarewinkel is er ook een Mac App Store en een speciale App Store voor de Apple Watch. Sinds maart 2024 kun je op de iPhone ook apps buiten de officiële App Store downloaden, via onder andere alternatieve appwinkels. Dit wordt ook wel sideloading genoemd.

App Store

Reacties: 29 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.