T-Mobile: tethering gaat extra geld kosten, voorlopig nog niet beschikbaar

T-Mobile legt in haar nieuwe blog uit, dat tethering voorlopig nog niet zal worden toegestaan in Nederland. Dat heeft te maken met de huidige prijsplannen.
Edward Neve - · Laatst bijgewerkt:

t-mob_tetheringT-Mobile heeft zojuist op haar speciale iPhone-blog een statement geplaatst over het gebruik van tethering op haar netwerk. Daarin zegt T-Mobile dat ze sinds de aankondiging van Apple veelvuldig de vraag krijgen of ook in Nederland tethering zal worden toegestaan. Met de komst van software-update 3.0 kun je je iPhone ook als modem gebruiken. Het antwoord daarop is, dat tethering voorlopig nog niet beschikbaar zal zijn.


T-Mobile zegt dat “de combinatie van de iPhone en de bijbehorende prijsplannen primair bedoeld is voor internetgebruik op het mobiele toestel”. Verder wordt gezegd dat indien de klant mobiel wil internetten op de laptop, T-Mobile daar aparte laptopabonnementen voor heeft.

T-Mobile inventariseert momenteel welke aanpassingen er nodig zijn aan de huidige prijsplannen om het gebruik van de iPhone als modem in de toekomst mogelijk te maken. Dit houdt in dat, wanneer tethering zal worden toegestaan, dit additionele kosten voor de klant met zich mee zal brengen. T-Mobile geeft als reden hiervoor dat de huidige i-prijsplannen al zeer scherp geprijsd zijn, dit om de iPhone toegankelijk te houden voor een zo breed mogelijk publiek. Even zoeken in het forum leert overigens dat met een simpel trucje het al mogelijk is om tethering werkend te krijgen onder OS 3.0 op het T-Mobile netwerk.

Stephan Osseweijer heeft inmiddels in dit artikel een handleiding gezet om tethering aan de praat te krijgen.

Lees het hele T-Mobile statement hier.
Ook interessant: het artikel op NU.nl

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

77 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.