Apple verkrijgt patent op ‘sexting-filter’ voor iPhones

Apple heeft een patent verkregen op een filter dat moet voorkomen dat kinderen seksueel getinte of 'aanstootgevende' sms'jes naar elkaar versturen.

Parental ControlsApple heeft een patent verkregen op een zogenaamd ‘sexting-filter’ voor de iPhone. Dit filter moet voorkomen dat gebruikers aan ‘sexting‘ gaan doen, oftewel het versturen en ontvangen van seksueel getinte sms’jes. Het patent, dat al in 2008 bij het US Patent & Trademark Office werd ingediend, werd dinsdag officieel aan het bedrijf toegewezen. Dit filter zou een uitbreiding kunnen vormen op het reeds bestaande Oudercontrole-systeem, dat bijvoorbeeld voorkomt dat kinderen applicaties met een bepaalde leeftijdsrating gebruiken.

Het filter maakt gebruik van een lokaal opgeslagen lijst met woorden die volgens Apple ‘aanstootgevend’ zijn. Een speciale controle-applicatie kijkt of het sms-bericht goedgekeurde inhoud bevat, gebaseerd op bijvoorbeeld de leeftijd of het niveau van de gebruiker. Mocht er een ‘aanstootgevend’ woord ingevoerd worden, dan voorkomt het filter dat dit woord verstuurd wordt. Ook kan er een waarschuwing weergegeven worden aan de gebruiker, evenals het doorsturen van een berichtje aan een ouder/voogd of administrator.

Hoewel het filter voor sommige kinderen een nachtmerrie zal zijn, vinden zij ook wel weer een mogelijkheid om verboden woorden toch te gebruiken, bijvoorbeeld door deze anders te schrijven. Met name Amerikaanse ouders zullen in dit patent de oplossing zien voor hún ergst nachtmerrie: kinderen die onbehoorlijke sms’jes versturen. Of en wanneer Apple de techniek ook daadwerkelijk in het iOS-besturingssysteem zal verwerken is nog niet duidelijk, maar het lijkt wel waarschijnlijk nu het patent officieel is toegewezen.

Via: TechCrunch

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 oktober 2010, 12:18
Categorieën Apps, iDevices
Onderwerpen apple, kinderen, patenten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.