KPN en Vodafone gaan iPhone verkopen in Nederland (update)

KPN en Vodafone hebben bekendgemaakt dat ze de iPhone officieel in Nederland gaan verkopen. Daarmee komt een einde aan de exclusiviteit van T-Mobile.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iphone kpn vodafoneKPN en Vodafone gaan binnenkort de iPhone 4 opnemen in hun reguliere assortiment in Nederland. KPN zal de iPhone aanbieden via zijn merken KPN, Hi en Telfort. Nadere details over verkrijgbaarheid, prijzen en pakketten volgen nog via de pagina www.kpn.com/iphone.

KPN heeft op de website een FAQ-lijst geopend. Daaruit blijkt dat ze zowel de iPhone 3GS als de iPhone 4 in het reguliere assortiment gaan opnemen. T-Mobile verliest daarmee de exclusiviteit ook in Nederland. In Nederland zijn er al 75.000 iPhones actief op het netwerk van KPN, zo meldt de operator in de FAQ.

kpn iphoneKPN gaat voor de iPhone abonnementen aankondigen voor particuliere en zakelijke gebruikers. Alle details zullen pas later volgen. Over de verkoop van de iPad wil KPN nog geen uitspraken doen. Voor wie alvast een vergelijking wil maken met de huidige iPhone-abonnementen van T-Mobile: KPN heeft abonnementen waarbij je beltegoed 2 maanden houdbaar blijft. Wel rekent de operator gesprekken naar boven af, op hele minuten. De snelheid van de internetbundel zal hoger liggen dan bij T-Mobile: KPN is van plan een bundel aan te bieden met een downloadsnelheid van 3,648 kbps en een uploadsnelheid van 384 kbps. Dat is driemaal sneller dan Surf&Mail Extra Snel en anderhalf keer sneller dan T-Mobile’s aanbod van 2,0 Mbps.

vodafone webcareVodafone heeft via een persbericht en Twitter-bericht ook bekendgemaakt de iPhone “binnen enkele maanden” te gaan verkopen, maar heeft nog geen details gegeven. Het persbericht is bijna letterlijk hetzelfde als die van KPN:

Vodafone Nederland gaat de komende maanden iPhone 4 lanceren, de dunste smartphone in de wereld met de hoogste resolutie display ooit gebouwd in een telefoon. Voor meer informatie, ga naar: www.vodafone.nl/iphone. Voor meer informatie over iPhone 4, ga naar: www.apple.com/iphone.

Vodafone heeft al wel een pagina vodafone.nl/iphone, maar die verwijst nog naar het oude aanbod waarbij je de iPhone via een externe partij kunt kopen. Vodafone geeft aan dat ze verwachten de iPhone “binnen enkele maanden” te kunnen leveren.

Via: website KPN

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 november 2010, 3:38
Categorie Providers
Onderwerpen kpn, Vodafone

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.